KammersKommers – 2022

Lørdag 19. mars, kl. 11:00
Sted: Rørosmuseet, Rørosbarn, Røros kunstformidling og Menighetshuset

KammersKommers er en vandring mellom fire konserter i fire ulike lokaler. Du bestemmer selv hvilket sted du vil begynne vandringen, ved å klikke deg inn på riktig startsted når du skal kjøpe billett. Kjøp billett til Menighetshuset, Rørosmuseet, Rørosbarn eller Røros kunstformidling. Dette blir ditt startsted for vandringa, og du blir leda videre til de tre neste stedene av en av våre guider. Pris for fire konserter: kr 475,-

Smektende strykere, sprudlende folkemusikk og heftige arier blir ingredienser.

I tillegg gir vi musikeren og entertaineren Per Arne Glorvigen frie tøyler for en stakket stund.

Du kjøper billett til et av startstedene, og de tre neste er inkludert i prisen. Du skal altså kun kjøpe billett til et av stedene.

Menighetshuset: Henning Sommerro.
Rørosmuseet: Per Arne Glorvigen.
Røros kunstformidling: Emilia Amper og Bendik Smedåsgjelten Qvam.
Rørosbarn: W.A.M. trio Øyvind Gimse, Martin Stegner og vikar Mari Birgitte Bølgen Halvorsen) og Ann-Helen Moen.

Lokalene

Vinterfestspill i Bergstaden bruker Menighetshuset som øvingslokale og konsertsted under Kammers-Kommers, når vi setter inn stoler. Dørene vil åpnes 15 minutter før konserten.

Rørosmuseet kommer du inn via hovedinngangen. En vert vil lede publikum ut etter konserten.

Hos Røros Kunstformidling settes det inn stoler og en liten scene. Lokalet vil åpne for publikum ca. 15 minutter før konserten.

I butikken Rørosbarn finnes alt fra glitterlim til ulltøy. Når KammersKommers inntar lokalene ryddes det plass til både musikere og publikum, men det blir fortsatt muligheter for å se alt det flotte butikken har å by på.

Menighetshuset tilhører hele Røros Menighet. Huset ble bygd i 1898 av Indremisjonen (senere Normisjonen). Prestene på Røros ledet Indremisjonen i gamle dager, og huset og drifta var tett knyttet til menigheten.
9. juli 2001 overtok Røros Menighet huset fra Normisjonen og det er Røros Menighetsråd som drifter huset i dag. Vinterfestspill i Bergstaden bruker dette som øvingslokale og Menighetshuset har i mange år vært benyttet som ett av konsertstedene under KammersKommers.

Rørosmuseet Smelthytta er bygd over ruinene av smelthytta på Røros som sist brant i 1975. I Smelthytta finnes utstillinger knyttet til Røros Kobberverks historie fra 1644-1977, gjort levende gjennom modeller av gruver, smelthytter og tekniske innretninger. Utstillinga «Ti finpussa» viser stasklær fra 1800-tallets Røros. I tillegg har Rørosmuseet omvisninger, samt tema- og kunstutstillinger gjennom hele året.

Røros Kunstformdling representerer kunstnere med et rikholdig utvalg av grafikk, maleri og kunsthåndverk for daglig salg. I galleriet finner man også reinskinn fra Stensaasen, skinn av spælsau fra Myrvangen gård på Tynset, røroskuskinn fra Jan Arvid Aamo fra Dalsbygda, og sist men ikke minst ull fra Røros Tweed.

Rørosbarn er en vaskeekte familiebedrift, plassert i hjerte av magiske Røros. Butikken eies av Torbjørn (bestefar) og Jan-Anders (syvbarns-pappa) og med seg har de bl.a. Nina (syvbarnsmor). I butikken finnes alt fra glitterlim til ulltøy. Noe er egenprodusert, noe har de kommet over på den store verdensveven, andre ting er rett og slett favoritter som de selv er glad i og bruker daglig. Det er en barnebutikk med mange skatter. Produktene er av god kvalitet og passer for ulike lommebøker. Når KammersKommers inntar lokalene ryddes det plass til både musikere og publikum, men det blir fortsatt muligheter for å se alt det flotte butikken har å by på.

Vinterfestspill i Bergstaden...

…er en ideell stiftelse som har som viktigste oppgave å spre musikkglede og musikkinteresse blant så vel publikum som musikere. Kammermusikk-festivalen med samme navn er godt etablert på den nasjonale kulturkalenderen  som resultat av stort engasjement fra en dyktig stab (ansatte og frivillige) med støtte fra lokale, regionale og nasjonale myndigheter.

Vinterfestspill i Bergstaden har blitt arrangert siden 1999. Hvert år kommer publikum til verdensarven Røros for å møte hverandre, kammermusikken og årets kunstnere til felles opplevelser.

Sponsorer og støttespillere og et stadig økende, entusiastisk publikum har bidratt til at Vinterfestspill i Bergstaden, i samarbeid med det samfunnsengasjerte Kavlifondet, nå også er ansvarlig for orkesterakademiet KonstKnekt, der mentorer fra Berliner Philharmoniker deler kunnskap, holdninger og ferdigheter med unge, norske musikere som er på vei inn i et krevende yrkesliv. Se konstknekt.no for mer informasjon.

Å se muligheter og sammenhenger i de konstellasjonene vi inngår i er en av nøklene til denne utviklingen. Godt samarbeid gir oftest mer tilbake enn det du bidrar med og fører gjerne til gode resultater.

Med idealisme og profesjonalitet som viktige grunnverdier i alle ledd av vår virksomhet, fortsetter Vinterfestspill i Bergstaden å se framover og bestrebe seg på å spre levende musikk og unike konsertopplevelser til alle som vil lytte.