Ann-Helen Moen. Foto: Jan Alsaker
Foto: Jan Alsaker

Ann-Helen Moen

Sopran

Ann-Helen Moen kunne vært en skikkelig diva, med sin praktfulle stemme og nærmest kongelige fremtreden, men hun er en ujålete og varm person med masse humør og tæl.

Etter studier i København ble hun tildelt «the Esso Award» og karrieren satte fart. Ann-Helen er spesielt kjent for sine Mozartroller, som har brakt henne til flere av Europas største operahus (Zürich, Paris, Hannover). Hennes klare og vakre klang passer også svært godt til barokkmusikk, og hun har en rekke opptredener med Bach Collegium Japan.

Repertoaret hennes er bredt, så Ann-Helen har også gjort en rekke urfremføringer i Europa og USA, og hun var Solveig i NRK sin TV produksjon av «Peer Gynt» fra pyramidene i Giza, Egypt.

Sammen med Liv Glaser (hammerklaver), har hun nylig spilt inn Mozarts Lieder for SIMAX Classics. Ann-Helen elsker turer i fjellet, kjører gjerne et par timer for å finne godt skiføre og trives med å spre hygge, gjerne med god mat. Mitt eneste minus må være at hun tviholder på moldenserdialekten.

Ann-Helen deltar på Åpningskonserten, Ukeslutt i Storstuggu, Fabelaktig fredag, Pub i Peisstuggu, Lun Lørdag, Lyrikk i ord og tonar, Solrenningskonsert og Den Femte årstid – avslutningskonsert.