Atle Sponberg. Foto: Mats Kuhnle Andresen
Foto: Mats Kuhnle Andresen

Atle Sponberg

Fiolin

Atle Sponberg vokste opp i et av landets mest levende musikkmiljøer til sin tid, dessverre på feil side av Mjøsa.

Rolf Bækkelund satte standarden for de unge strykerne på Gjøvik, noe Atle fulgte opp med en streng skole hos Isaac Shuldman på Norges Musikkhøgskole. Han kom tidlig inn i Det norske kammerorkester, og ble Iona Browns yndling og foretrukne medspiller. Selv om han ble kjørt hardt av disse sterke personlighetene, har Atle beholdt sin personlige integritet, litt motstrøms, med lidenskap for tango, Mozart og snooker.

Mange timers intense studier i Buenos Aires´ mørkeste tangobarer har gjort ham til en unik tangofiolinist, godt hjulpet av fiolinlegenden Soares Paz. Dette har resultert i kritikerroste innspillinger. Atle er også fiolinprofessor i Tromsø, leder av Innlandet Sinfonietta og en ettertraktet kammermusiker. Han er utrolig snill og sjarmerende, men også en tøff konkurransemann, han er i perioder i landets snooker-elite og har staket hele Marcialonga.

Atle spiller på en fiolin laget av Giovanni Battista Guadagnini i Milano i 1752 som er utlånt av Sparebankstiftelsen.

Atle deltar på Skolekonserten, Pengegaloppen, Åpningskonserten, FestspillOpp, Ukeslutt i Storstuggu, KammersKommers, Lun Lørdag, Lyrikk i ord og tonar og Den Femte årstis – avslutningskonsert.