Øyvind Gimse. Foto: Ren Røros Frontal / Kurt Näslund
Foto: Ren Røros Frontal / Kurt Näslund

Øyvind Gimse 2022

Cello / Kunstnerisk leder

«Øyvind het han og gråt da han ble født, men allerede da han fikk den første cello i sitt fang, smilte han» (fritt etter Bjørnson). Jeg har ikke øvd en dag i mitt liv uten å ha hatt lyst til det, og det er jeg glad for! Jeg kunne kanskje med fordel hatt litt mer lyst i starten…

Etter en god oppvekst på Kongsvinger beveget jeg meg noen år mellom tyskspråklige musikkmetropoler, før jeg slo meg ned i Trondheim. Symfoniorkesteret, Musikkonservatoriet, Trondheimsolistene og Olavsfest – jeg har spilt og undervist, arrangert og produsert, og med ujevne mellomrom gått løs på nye oppgaver.

Med vekslende hell vil nok noen si. Derfor var det med stor glede jeg mottok tilbudet om å jobbe for Vinterfestspill i Bergstaden i 2020. Jeg håper jeg får til å skape fine musikalske møter og gode opplevelser også i 2022.

Mellom musikken og tilhøreren er det opp til oss musikere å formidle magien mellom tonene. Det kan bare gjøres med ekte kjærlighet til både musikk og publikum.

Øyvind deltar på Skolekonsert, Åpningskonserten, FestspillOpp, Ukeslutt i Storstuggu, Pub i Peisstuggu, KammersKommers, Lun Lørdag, Lyrikk i ord og tonar, Den Femte årstid – avslutningskonsert og MiniViB.