Christian Ihle Hadland. Foto: Nikolaj Lund
Foto: Nikolaj Lund

Christian Ihle Hadland

Klaver

Christian Ihle Hadland har et briljant hode og er en skikkelig nerd. Han vet mye om mange (spesielt rare) ting, men først og fremst alt om fotball. Du kan spørre ham om hvem som har vært center backs på Burnley siden 1976, og han har trolig svaret. Dette gjenspeiler seg i pianospillet hans. Det er med lekende letthet han kaster seg over de mest utfordrende verker. Jeg ble kjent med Christian på nyttårsturne i Trøndelag med Trondheimsolistene for mange år siden. De mange bussturene ble svært underholdende. Senere ble han utpekt som «BBC Radio 3 – New Generation Artist» og karrieren satte rakettfart.

Christian har et svært bredt solorepertoar, fra tidlig barokk til samtid. Han er en ettertraktet kammermusiker og en inspirerende lærer på Barratt Due. I tillegg er Christian kunstnerisk leder for Stavanger internasjonale kammermusikkfestival. Under Vinterfestspill 2022 får vi blant annet høre ham i Stravinskys´ ikoniske verk «Vårofferet» i heftig samspill med Marianna Shirinyan.

Christian deltar på Åpningskonserten, FestspillOpp, Ukeslutt i Storstuggu, Fabelaktig fredag, Lun Lørdag og Pub i Peisstuggu.