Martin Stegner. Foto: Privat
Foto: Privat

Martin Stegner  2022

Bratsj

Martin Stegner er en litt uortodoks musiker, som henter inspirasjon fra andre kilder enn den klassiske musikken. Han startet fiolinopplæring med sin far som åtteåring.

Som student byttet han til bratsj og ble tatt opp i Berlinerfilharmoniens orkesterakademi, før han ble fast ansatt i Berlinerfilharmonien i 1996. Underveis oppsøkte han miljøer med reisende, for å lære seg deres måte å musisere på, og tradisjonene til sigøynermusikken.

Martin har også alltid vært ivrig opptatt av jazz, og har på ulike festivaler spilt med Herbie Mann, Diane Reeves, Nils Landgren og Thomas Quasthoff. Han startet The Berlin Philharmonic Jazz Group og ensemblet Bolero Berlin som spiller Sør-amerikansk musikk, og han er en mester til å skrive arrangementer til sine ulike ensembler, også til W.A.M.

Martin har spilt inn et titalls cd-er, med blant andre den kinesiske sheng-virtuosen WuWei og den tyskpersiske sangeren Cymin Samawatie på ECM.

Martin deltar på Skolekonserten, Åpningskonserten, FestspillOpp, Ukeslutt i Storstuggu, KammersKommers,  Lun Lørdag og Den Femte årstid – avslutningskonsert.