Ole Anders Feragen

– Vi har de nesten på fanget!

– Her møter vi musikere i verdensklassen så tett innpå oss at vi nesten har de på fanget!

Ole Anders Feragen, musiker, konsertgjenger og Ja-menneske, gleder seg til Vinterfestspill i Bergstaden. Og særlig gleder han seg til KammersKommers. Han mener dette konsertopplevelser man ikke kan få så mange andre steder i verden enn akkurat her på Røros.

Ole Anders Feragen gleder seg til KammersKommers. 

– Her vandrer vi gatelangs på Røros en lørdag formiddag og opplever fire ulike konserter midt i verdensarven. Tenk så heldige vi er som har dette rett utenfor vår egen stuedør!

Ole Andres har en klar oppfordring til alle som fortsatt ikke har billett til KammersKommers: – Bli med da vel! Det er det absolutt verdt!

Martin Stegner, bratsj. Fra Berlinerfilharmonien til Røros.

Essensen av Vinterfestspill

– KammersKommers er på et vis essensen av Vinterfestspill, sier Øyvind Gimse som er kunstnerisk leder for Vinterfestspill i Bergstaden. – Under KammersKommers får du små drypp av ulike kunstnere som til sammen representerer bredden av det Vinterfestspill står for – presentert nettopp i de særegne omgivelsene bergstaden Røros har å by på.

KammersKommers er en vandrekonsert. En konsertserie, der musikerne står i ro på hver sin arena og spiller samme konsert. Publikum vandrer fra konsertsted til konsertsted, totalt fire ulike steder.

Uansett hvor du begynner eller avslutter vandringen din, får du med deg alle de fire konsertene.

Per Arne Glorvigen er et unikum. Som komponist putter han både det rurale, rotnorske og den argentinske tangotradisjonen inn i et klassisk samtidsuttrykk, og klarer like fullt å lande på beina. I tillegg er han morsom - genuint og originalt morsom. Du treffer han under KammersKommers lørdag 19. mars.

Per Arne Glorvigen. Bosatt i Paris – gjester Røros i mars.

Nære og direkte opplevelser

Årets KammersKommers byr på nære og direkte møter mellom publikum og musikere.

Hos Rørosbarn byr trioen W.A.M. bestående av Øyvind Gimse, Martin Stegner, Atle Sponberg opp til tango sammen med sopranen Ann-Helen Moen.

I Menighetshuset blir det både opera-arier og revyviser med Bernt Ola Volungholen og Christian Ihle Hadland.

Mens Emilia Amper og Bendik Smedåsgjelten Qvam gir oss folkemusikk i lokalene til Røros kunstformidling.

Når vi i tillegg gir den musikalske gjøgleren Per Arne Glorvigen frie tøyler på Rørosmuseet, er vi sikre på at også lattermusklene vil få trimmet seg.

Fortsatt ledige billetter

Det er fortsatt mulig å skaffe seg billetter til KammersKommers under Vinterfestspill i Bergstaden 2022. Men det kan tenkes at det lønner seg å være rask, KammersKommers er erfaringsmessig en særdeles populær måte å tilbringe en lørdag formiddag i mars på Røros.