Åpningskonsert

Torsdag 12. mars, kl. 18:00-19:30
Sted: Røros kirke

Schuberts «Ørretkvintett» vil være hovedretten i åpningskonserten. Vi sneier også innom årets 250-årsjubilant, Beethoven, og krydrer programmet med både søt romantikk og et hint chili fra forrige århundre.

En lang rekke av festivalmusikerne vil delta. Hele tre fantastiske pianister skal i ilden, Yejin Gil, Christian Ihle Hadland og Wolfgang Plagge. Konstknekt vil selvfølgelig være til stede, kontrabassfenomenet Knut Erik Sundquist, Väsen og flere til.

Kjøp billett
Bergstadens Ziir

Bergstadens Ziir

Røros kirke beskrives av forståsegpåere som et instrument i seg selv. Kirkerommets form og takhøyde yter full rettferdighet og gir en dus klangfarge til akustisk musikk. Røros kirke er Vinterfestspill i Bergstadens hovedarena.

På våre kirkekonserter er det nummererte plasser. Scenen er bygget opp og for tale bruker vi mikrofon. Publikum med rullestol vil få plasser i «korset» midt i salen. Vi åpner for publikum 20 minutter før konsertstart.

Vinterfestspill i Bergstaden...

…er en ideell stiftelse som har som viktigste oppgave å spre musikkglede og musikkinteresse blant så vel publikum som musikere. Kammermusikk-festivalen med samme navn er godt etablert på den nasjonale kulturkalenderen  som resultat av stort engasjement fra en dyktig stab (ansatte og frivillige) med støtte fra lokale, regionale og nasjonale myndigheter.

Vinterfestspill i Bergstaden arrangeres for 21. gang, 12.–15. mars 2020. Hvert år kommer publikum til verdensarven Røros for å møte hverandre, kammermusikken og årets kunstnere til felles opplevelser.

Sponsorer og støttespillere og et stadig økende, entusiastisk publikum har bidratt til at Vinterfestspill i Bergstaden, i samarbeid med det samfunnsengasjerte Kavlifondet, nå også er ansvarlig for orkesterakademiet KonstKnekt, der mentorer fra Berliner Philharmoniker deler kunnskap, holdninger og ferdigheter med unge, norske musikere som er på vei inn i et krevende yrkesliv. Se konstknekt.no for mer informasjon.

Å se muligheter og sammenhenger i de konstellasjonene vi inngår i er en av nøklene til denne utviklingen. Godt samarbeid gir oftest mer tilbake enn det du bidrar med og fører gjerne til gode resultater.

Med idealisme og profesjonalitet som viktige grunnverdier i alle ledd av vår virksomhet, fortsetter Vinterfestspill i Bergstaden å se framover og bestrebe seg på å spre levende musikk og unike konsertopplevelser til alle som vil lytte.

Åpningspakken

Åpningspakken inkluderer billetter til Åpningskonserten og FestspillOpp.
Opplev Bergstadens Ziir i all sin pryd og møt festspillenes kunstnere på Åpningskonserten. Derfra kan du vandre til Røros hotell og FestspillOpp, Vinterfestspills tradisjonsrike kulinariske og musikalske meny med festspillmusikere i toppslag.

Kjøp Åpningspakken

Ziirpakken

Ziirpakken inkluderer billetter til Åpningskonserten, Kavlikonserten og Avslutningskonserten.
Fra trange gater i kjølig vintervind til glødende musikkopplevelser i praktfulle Bergstadens Ziir. I dette spektakulære kirkerommet får du de store musikkopplevelsene under Vinterfestspill.

Kjøp Ziirpakken