Konstknekt – 2020

Fredag 13. mars, kl. 12:00-13:00
Sted: Falkbergetsalen, Storstuggu

Konstknektene har etablert seg som en frisk og fin del av Vinterfestspill. Det unike samspillet skaper stadig større ringvirkninger for både knektene og norsk musikkliv. Stadig flere ledende stillinger i norske orkestre blir nå besatt av våre knekter.

På årets konsert blir det ulike ensembler fra trio til oktett, med musikk av både kjente, kjære komponister som Beethoven og Strauss, men også av mindre kjente som Crusell og Leberl. Som alltid blir det en variert og energisk konsert med knektene og Berlinermesterene.

Konsertvert: Erling Dahl jr.

Ludwig van Beethoven (1770-1827):
Septet opus 20, 1. sats Adagio – Allegro con brio.
Christine Bårreng Hansen, Britta Cortabarria Adde, Ulrik Ravn Jensen, Johanne Haugland, Frida Siegrist Oliver, Hans Emil Sollesnes, Knut Erik Sundquist.

Bernhard Crusell (1775-1838):
Divertimento i C dur op 9 for obo og strykekvartett.
Allegro – Andante poco Adagio – Allegro – Allegro vivace.
Gunhild Rebnord, Joakim Røbergshagen, Brage Sæbø, Walter Küssner, Øyvind Gimse.

Johann Sebastian Bach (1685-1750):
Utdrag fra Goldbergvariasjonene BWV 988.
Arrangement for blåsekvartett av György Handl.
Christoph Hartman, Christine Bårreng Hansen, Britta Cortabarria Adde, Ulrik Ravn Jensen.

Richard Strauss (1869-1949):
Sekstett fra «Capriccio» op 85 Preludium.
Luiz Felipe Coelho, Joakim Røbergshagen, Walter Küssner, Frida Siegrist Oliver, Øyvind Gimse, Hans Emil Sollesnes.

Ludwig van Beethoven:
Utdrag fra operaen «Fidelio» op 72.
Tilrettelagt for nistemt harmonimusikk av Wenzel Sedlak.
Marsj.
Bra, sønner, bra!
Har man ikke gull på si´?
Christoph Hartmann, Gunhild Rebnord, Ralf Forster, Christine Bårreng Hanssen, Giorgio Mandolesi, Britta Cortabarria Adde, Matias Piñeira, Ulrik Ravn Jensen, Knut Erik Sundquist.

Kjøp billett

Falkbergetsalen

Under Vinterfestspill i Bergstaden tas Falkbergetsalen i bruk både til konserter og til FestspillOpp torsdag kveld. Også MiniViB, Vinterfestspill i Bergstaden sitt eget barnefestspill, foregår her.

Salen fylles med tulipaner og rigges om mellom konsertene. I Falkbergetsalen vil du oppleve alt fra runde bord, flatt gulv og amfi.

Finn veien til Storstuggu her.

Storstuggu Kultur- og konferansesenter er kultursenter for Røros kommune, regionalt kulturhus for Røros, Holtålen, Tydal og Os – og kurs- og konferansesenter for Røros Hotell.

Falkbergetsalen er kulturhusets største sal, og regnes av mange som en av Europas mest fleksible flerbrukssaler.

Storstuggu og Falkbergetsalen er lett tilgjengelig for rullestol.

Vinterfestspill i Bergstaden...

…er en ideell stiftelse som har som viktigste oppgave å spre musikkglede og musikkinteresse blant så vel publikum som musikere. Kammermusikk-festivalen med samme navn er godt etablert på den nasjonale kulturkalenderen  som resultat av stort engasjement fra en dyktig stab (ansatte og frivillige) med støtte fra lokale, regionale og nasjonale myndigheter.

Vinterfestspill i Bergstaden har blitt arrangert siden 1999. Hvert år kommer publikum til verdensarven Røros for å møte hverandre, kammermusikken og årets kunstnere til felles opplevelser.

Sponsorer og støttespillere og et stadig økende, entusiastisk publikum har bidratt til at Vinterfestspill i Bergstaden, i samarbeid med det samfunnsengasjerte Kavlifondet, nå også er ansvarlig for orkesterakademiet KonstKnekt, der mentorer fra Berliner Philharmoniker deler kunnskap, holdninger og ferdigheter med unge, norske musikere som er på vei inn i et krevende yrkesliv. Se konstknekt.no for mer informasjon.

Å se muligheter og sammenhenger i de konstellasjonene vi inngår i er en av nøklene til denne utviklingen. Godt samarbeid gir oftest mer tilbake enn det du bidrar med og fører gjerne til gode resultater.

Med idealisme og profesjonalitet som viktige grunnverdier i alle ledd av vår virksomhet, fortsetter Vinterfestspill i Bergstaden å se framover og bestrebe seg på å spre levende musikk og unike konsertopplevelser til alle som vil lytte.

Fredagspakken

Fredagspakken inkluderer billetter til to konserter i Falkbergetsalen på Storstuggu fredag 13. mars: Konstknektkonsert kl. 12.00 og Storveis Underveis kl. 14.00.
Med Fredagspakken får du oppleve det unike samspillet mellom erfarne musikere, glødende talenter og barn og unge fra kulturskolen.

Kjøp Fredagspakken

17. - 20. mars 2022

Musikk handler om møter, mellomrom og kontraster i lyder og noter.

På samme måte handler Vinterfestspill i Bergstaden om møter, mellomrom og kontraster i kammermusikk, lydhøre mennesker og verdensarven Røros.