FestspillOpp

Torsdag 12. mars, kl. 20:30-23:30
Sted: Falkbergetsalen, Storstuggu

Etter årets Åpningskonsert, inviterer Vinterfestspill i Bergstadens FestspillOpp – vår tradisjonsrike kulinariske og musikalske meny med festspillmusikere i toppslag.

Kunstnerne på FestspillOpp er Knut Erik Sundquist og BartolomeyBittman. Sundquist spiller kontrabass, og er kjent som en improviserende «standup-bassist». BartolomeyBittmann er en østerriksk duo med cello, fiolin og mandola som sine instrumenter. De kombinerer ulike sjangre og gjør musikken til historier fortalt med spenning og stadig skiftende stemninger.

Kjøp billett

Falkbergetsalen

Storstuggu er både kultursenter for Røros kommune og regionalt kulturhus for Røros, Holtålen, Tydal og Os. Med sin nærhet til Røros Hotell, fungerer bygget også som et moderne konferansesenter. Vinterfestspill i Bergstaden benytter Falkbergetsalen både som konsert og prøvesal, og regnes av mange som en av Europas mest fleksible flerbrukssaler.

Torsdag kveld dekker vi salen til FestspillOpp med runde bord, og på dette arrangementet er det bordplassering.

På de andre konsertene sitter publikum i amfi og har god oversikt, og ikke minst nærhet til, utøvere på scenen. Det vil også finnes noen stolrader foran amfiet.

Storstuggu og Falkbergetsalen er lett tilgjengelig for rullestol.

Vinterfestspill i Bergstaden...

…er en ideell stiftelse som har som viktigste oppgave å spre musikkglede og musikkinteresse blant så vel publikum som musikere. Kammermusikk-festivalen med samme navn er godt etablert på den nasjonale kulturkalenderen  som resultat av stort engasjement fra en dyktig stab (ansatte og frivillige) med støtte fra lokale, regionale og nasjonale myndigheter.

Vinterfestspill i Bergstaden arrangeres for 21. gang, 12.–15. mars 2020. Hvert år kommer publikum til verdensarven Røros for å møte hverandre, kammermusikken og årets kunstnere til felles opplevelser.

Sponsorer og støttespillere og et stadig økende, entusiastisk publikum har bidratt til at Vinterfestspill i Bergstaden, i samarbeid med det samfunnsengasjerte Kavlifondet, nå også er ansvarlig for orkesterakademiet KonstKnekt, der mentorer fra Berliner Philharmoniker deler kunnskap, holdninger og ferdigheter med unge, norske musikere som er på vei inn i et krevende yrkesliv. Se konstknekt.no for mer informasjon.

Å se muligheter og sammenhenger i de konstellasjonene vi inngår i er en av nøklene til denne utviklingen. Godt samarbeid gir oftest mer tilbake enn det du bidrar med og fører gjerne til gode resultater.

Med idealisme og profesjonalitet som viktige grunnverdier i alle ledd av vår virksomhet, fortsetter Vinterfestspill i Bergstaden å se framover og bestrebe seg på å spre levende musikk og unike konsertopplevelser til alle som vil lytte.

Festspillpakken

Festspillpakken inkluderer billetter til FestspillOpp og Kølfogden Kammeropera.
Med Festspillpakken kan du nyte en kulinarisk og musikalsk meny med festspillmusikere i toppslag, og få med deg et lite persondrama fra Falkbergets verden i Kølfogden kammeropera til en fin pris.

Kjøp Festspillpakken

Åpningspakken

Åpningspakken inkluderer billetter til Åpningskonserten og FestspillOpp.
Opplev Bergstadens Ziir i all sin pryd og møt festspillenes kunstnere på Åpningskonserten. Derfra kan du vandre til Røros hotell og FestspillOpp, Vinterfestspills tradisjonsrike kulinariske og musikalske meny med festspillmusikere i toppslag.

Kjøp Åpningspakken