FestspillOpp – 2020

Torsdag 18. mars, kl. 20:30
Sted: Falkbergetsalen, Storstuggu

Etter årets Åpningskonsert, inviterer Vinterfestspill i Bergstadens til FestspillOpp – vår tradisjonsrike kulinariske og musikalske meny med festspillmusikere i toppslag.

Konsertvert: Erling Dahl jr.
Olav Luksengård Mjelva, Erik Rydwall, Max Bailie.
Tor Espen Aspaas.
Vertavokvartetten.

Vi har foreløpig ikke åpnet for kjøp av billetter til FestspillOpp. Vi avventer smittevernsituasjonen og eventuelle endringer i forskrifter, og kommer tilbake med mer informasjon etterhvert.

Falkbergetsalen

Under Vinterfestspill i Bergstaden tas Falkbergetsalen i bruk både til konserter og til FestspillOpp torsdag kveld. Også MiniViB, Vinterfestspill i Bergstaden sitt eget barnefestspill, foregår her.

Salen fylles med tulipaner og rigges om mellom konsertene. I Falkbergetsalen vil du oppleve alt fra runde bord, flatt gulv og amfi.

Finn veien til Storstuggu her.

Storstuggu Kultur- og konferansesenter er kultursenter for Røros kommune, regionalt kulturhus for Røros, Holtålen, Tydal og Os – og kurs- og konferansesenter for Røros Hotell.

Falkbergetsalen er kulturhusets største sal, og regnes av mange som en av Europas mest fleksible flerbrukssaler.

Storstuggu og Falkbergetsalen er lett tilgjengelig for rullestol.

Vinterfestspill i Bergstaden...

…er en ideell stiftelse som har som viktigste oppgave å spre musikkglede og musikkinteresse blant så vel publikum som musikere. Kammermusikk-festivalen med samme navn er godt etablert på den nasjonale kulturkalenderen  som resultat av stort engasjement fra en dyktig stab (ansatte og frivillige) med støtte fra lokale, regionale og nasjonale myndigheter.

Vinterfestspill i Bergstaden har blitt arrangert siden 1999. Hvert år kommer publikum til verdensarven Røros for å møte hverandre, kammermusikken og årets kunstnere til felles opplevelser.

Sponsorer og støttespillere og et stadig økende, entusiastisk publikum har bidratt til at Vinterfestspill i Bergstaden, i samarbeid med det samfunnsengasjerte Kavlifondet, nå også er ansvarlig for orkesterakademiet KonstKnekt, der mentorer fra Berliner Philharmoniker deler kunnskap, holdninger og ferdigheter med unge, norske musikere som er på vei inn i et krevende yrkesliv. Se konstknekt.no for mer informasjon.

Å se muligheter og sammenhenger i de konstellasjonene vi inngår i er en av nøklene til denne utviklingen. Godt samarbeid gir oftest mer tilbake enn det du bidrar med og fører gjerne til gode resultater.

Med idealisme og profesjonalitet som viktige grunnverdier i alle ledd av vår virksomhet, fortsetter Vinterfestspill i Bergstaden å se framover og bestrebe seg på å spre levende musikk og unike konsertopplevelser til alle som vil lytte.

Festspillpakken

Festspillpakken inkluderer billetter til FestspillOpp og Kølfogden Kammeropera.
Med Festspillpakken kan du nyte en kulinarisk og musikalsk meny med festspillmusikere i toppslag, og få med deg et lite persondrama fra Falkbergets verden i Kølfogden kammeropera til en fin pris.

Kjøp Festspillpakken

Åpningspakken

Åpningspakken inkluderer billetter til både Åpningskonserten og FestspillOpp.
Opplev Bergstadens Ziir i all sin pryd og møt festspillenes kunstnere på Åpningskonserten. Derfra kan du vandre til Røros hotell og FestspillOpp, Vinterfestspills tradisjonsrike kulinariske og musikalske meny med festspillmusikere i toppslag.

Kjøp Åpningspakken