Emil Rademacher Krogsæter
Foto: Privat

Emil Rademacher Krogsæter

Tuba

Brødrene Rademacher Krogsæter er fra «Stjernekampbygda» Tomrefjord, og de gjør virkelig ikke skam på hjemstedet sitt. Begge er briljante utøvere på hvert sitt instrument, Emil Rademacher Krogsæter på tuba og Florian Rademacher Krogsæter på althorn, og begge har en musikalsk glød og innsatsvilje som det står respekt av.

Sin unge alder til tross, de er bestemte på å satse på musikken som levevei. Begge er med i talentprogrammet «Unge musikere» i Trondheim, og det blir spennende å følge med dem fremover. Emil Rademacher Krogsæter er 16 år, begynte å spille kornett som 9-åring, men byttet til tuba tre år senere. Han er elev ved Vestnes kulturskule, spiller iVestnes skolekorps, Molde Brassband og i kvintetten «den lille messingfabrikken».

Emil har deltatt på Ungdommens musikkmesterskap flere ganger med både kornett og tuba. I 2021 vant han sin klasse og ble belønnet med en opptreden på Nordic Wind Festival i Oslo. Han har opptrådd som solist med Molde Brassband og Ørskog Brassband og også konkurrert internasjonalt. På Foden’s Solo Competition I Manchester i 2018 fikk han prisen for «most outstanding bass player».

Emil deltar på StorveisUnderveis og Fabelaktig fredag.