Vinterfestspill i Bergstaden. Foto: Maren Todal/Form til fjells
Foto: Maren Todal / Form til fjells

Velkommen til Vinterfestspill i Bergstaden 18.-21. mars 2021

Vi trenger musikken, kulturen og møtestedene mer enn noensinne. Vi trenger de gode møtene, mellomrommene og kontrastene i ord og toner. Vinterfestspill i Bergstaden handler om møter, mellomrom og kontraster i musikk, lydhøre mennesker og den varme atmosfæren i verdensarven Røros. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til festspill i 2021.

– Mellom stillhet og applaus – mellom avstand og nærhet – mellom vinter, fest og spill –

Program

Vår kunstneriske leder, Øyvind Gimse, har satt sammen et innholdsrikt og spennende program med 14 unike konserter. Musikernes intense nærvær og glødende formidlerevne vil fortsatt kjennes på kroppen, og som alltid setter vi kvaliteten i høysetet. Publikumsantallet på de enkelte konsertene går ned, men for at så mange som mulig skal få oppleve hver enkelt konsert, har vi lagt opp til at de fleste spilles to ganger.

Publiseringa av programmet vil skje torsdag 26. november og torsdag 3. desember.

Smittevern

Gjennom nøye planlegging og tilrettelegging skal vi ta ansvar for at du vil oppleve et trygt arrangement. Publikumsantallet blir mindre og den fysiske avstanden mellom oss større. Vi tar kun i bruk de største konsertlokalene, samtidig som vi begrenser antall billetter. For å ivareta smittevernreglene, selger vi i år også tosetere, slik at feks. par kan sitte sammen. Tulipankledde Røros kirke, Storstuggu og Sangerhuset vil stå klare til å ta i mot publikum, med én meter mellom hver av oss, men med den samme varme musikkgleda mellom musikere, kunstnere og publikum.

MiniViB

I 2021 arrangerer Vinterfestspill i Bergstaden for første gang et eget festspill for barn. Her vil de yngste publikummerne, i følge med sine foresatte, få kunstneriske opplevelser av høy kvalitet. MiniViB skal gjenspeile programmet vi formidler under ViB, med mangfold og bredde gjennom ulike stilepoker og formidlingstradisjoner.

Barna skal være aktive deltakere og medskapere, de skal få lytte til musikk som utfordrer, engasjerer og fremmer nysgjerrighet. Vårt ønske er at MiniViB skal gi kunstneriske opplevelser på tvers av generasjoner, og at flere skal få øynene opp for hvor viktig god musikk og fremragende formidlere er for oss alle.

Vi gleder oss til å gi dere Vinterfestspill i Bergstaden 18.-21. mars 2021.