Trondheimsolistene
Foto: Nikolaj Lund

Trondheimsolistene

Kammerorkester / Norge

Trondheimsolistene høster anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt med sin høye kunstneriske kvalitet i kombinasjon med ungdommelig friskhet og entusiastisk spilleglede. De har gjort seg bemerket med stor musikalsk fleksibilitet, fra barokk og romantisk repertoar til tango, jazz, folkemusikk, pop og forskjellig slags samtidsmusikk.

Det hele startet i 1988 med Trondheims musikkprofessor Bjarne Fiskum. Hans formidable evne til å oppsøke talentfulle unge musikere, gi dem ferdighetene til å prestere på sitt beste og deretter oppmuntre dem til å yte maksimalt av seg selv, ble drivkraften bak den tidlige suksessen til ensemblet. Bjarne Fiskum ba Øyvind Gimse ta over jobben som kunstnerisk leder i 2002 og Øyvind skapte spennende og innovative prosjekter. Ensemblet ble snart kjent for sin energi, varme og dristighet.

Trondheimsolistene ble profesjonelle, men ungdomsånden ble værende og musikkstudenter skulle utgjøre 1/3 av musikerne ved de ulike prosjektene. Dette også da de fikk sitt store gjennombrudd med Anne-Sophie Mutter som inviterte de med på sin europaturné i 1999. Hun hadde hørt om dette unge, norske orkesteret etter Trondheimsolistenes turne i Tyskland i 1997. Mutter har fortsatt sitt samarbeid med orkesteret fram til i dag.

Geir Inge Lotsberg overtok som kunstnerisk leder i 2017, og introduserte orkesteret for nye musikalske impulser og som kunstnerisk partner brakte den dynamiske cellisten Alisa Weilerstein nye dimensjoner til lyd og tankesett.

Noe av det som gjør Trondheimsolistene unike er at Trondheim alltid skinner igjennom. Den nære forbindelsen med byen, dens natur og Norges stadig skiftende årstider er akkurat det du hører i den umiskjennelige Trondheimslyden – autentisk, ærlig og forfriskende.
Fra august 2024 er fiolinisten Guro Kleven Hagen ansatt som ny kunstnerisk leder.

Trondheimsolistenes diskografi inkluderer over 25 utgivelser og har siden 2008 vært nominert til ti Grammy-priser.

Nå er de endelig tilbake på Røros!

Les mer om Trondheimsolistene her

Medvirkende på:

Åpningskonsert_Konsertbilde

Åpningskonsert i Røros kirke

Torsdag 7. mars 2024, kl 18:00

Lucie Horsch

Arteria

Fredag 8. mars 2024, kl 18:00