Kulinariske lokalmatopplevelser – 2022

Torsdag 17. mars, kl. 20:00
Fredag 18. mars, kl. 20:00
Lørdag 19. mars, kl. 20:00

Sted: Vertshuset Røros

Mellom vinter, fest og spill – kommer kulinariske lokalmatopplevelser

Vinterfestspill i Bergstaden gir publikum storslåtte musikkopplevelser. Vertshuset på Røros leverer lokalmat i verdensklasse. I anledning at Trøndelag er European Region of Gastronomy 2022, slår vi oss sammen og skaper en Vinterfestspill-meny det vil gå gjetord om!

Vertshuset Røros og Vinterfestspill i Bergstaden inviterer til tre-retters middag hvor de trønderske råvarene står i fremste rekke. Etter intime konsertopplevelser er det tid for smaksopplevelser med det unike, trønderske matfatet. Reinsdyr fra Røros, sjøkreps fra Frøya, saktevoksende blåbær og krekling fra distriktet.
Les lenger ned for mer om menyen, eller last ned menyen som PDF her.

Bestill bord:
Begrenset antall plasser!
Bord må forhåndsbestilles på Vertshuset Røros.
Bestilling via e-post: post@vertshusetroros.no

Sjøkreps fra Frøya
Med løpstikkemajones, fennikel og sprø bygg

Reinsdyrskank fra Stensaasen reinsdyrslakteri
Med potetmost rødbete, gulbete, grønnkål og rødvinssaus

Blåbær og krekling fra Røros
Med Nyr krem, karamellisert, hvit sjokolade og eple sorbet

kr. 655,-

Bestill bord:
Begrenset antall plasser!
Bord må forhåndsbestilles på Vertshuset Røros.
Bestilling via e-post: post@vertshusetroros.no

 

European Region of Gastronomy
Kombinasjonen av råvarer og den trønderske gjestfriheten har nå gjort Trøndelag, som første region i Norge, til European Region of Gastronomy. Det er en hyllest til lokal mat og lokale spesialiteter. En hyllest til en region som tar lokal matproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden. Det er en hyllest til bøndene og fiskerne og oppdretterne som nennsomt tryller fram de lekreste råvarer i hver en krik og krok av Trøndelag – til det trønderske kokkelauget som vet å utnytte lokale råvarer av verdensklasse i sitt arbeid.

Vertshuset Røros / Røros Hotell-gruppen er sertifisert som European Region of Gastronomy Vertskap (host)

Vinterfestspill i Bergstaden er sertifisert som European Region of Gastronomy Arrangør (event host)

Mellom vinter, fest og spill
Mellom kortreiste konsertopplevelser, lokale råvarer og himmelske smaksopplevelser.

Vertshuset Røros. Foto: Lars Geithe
Vertshuset Røros. Foto: Lars Geithe

Vertshuset Røros

Vertshuset Røros ligger i Rammgården i Kjerkgata på Røros. Tomta var bebygd på 1600-tallet, og på slutten av århundret kjøpte partisipant-familien Angell i Trondheim denne gården. Gården skiftet eier mange ganger opp gjennom årene, deriblant bergskriver Peder Hiort den eldre som kjøpte gården tidlig på 1700-tallet og Johan Nataniel Ramm som overtok i 1842. I 1988 ble Røros Turisthotell eier og har siden drevet Vertshuset Røros her.
Det er i Rammgården man finner hovedrestauranten til Vertshuset Røros. Her kan man nyte et godt måltid i omgivelser inspirert av 1800-tallets borgerskapsstuer på Røros, basert på menyer med lokal og regional mat i fokus.

Vinterfestspill i Bergstaden...

…er en ideell stiftelse som har som viktigste oppgave å spre musikkglede og musikkinteresse blant så vel publikum som musikere. Kammermusikk-festivalen med samme navn er godt etablert på den nasjonale kulturkalenderen  som resultat av stort engasjement fra en dyktig stab (ansatte og frivillige) med støtte fra lokale, regionale og nasjonale myndigheter.

Vinterfestspill i Bergstaden har blitt arrangert siden 1999. Hvert år kommer publikum til verdensarven Røros for å møte hverandre, kammermusikken og årets kunstnere til felles opplevelser.

Sponsorer og støttespillere og et stadig økende, entusiastisk publikum har bidratt til at Vinterfestspill i Bergstaden, i samarbeid med det samfunnsengasjerte Kavlifondet, nå også er ansvarlig for orkesterakademiet KonstKnekt, der mentorer fra Berliner Philharmoniker deler kunnskap, holdninger og ferdigheter med unge, norske musikere som er på vei inn i et krevende yrkesliv. Se konstknekt.no for mer informasjon.

Å se muligheter og sammenhenger i de konstellasjonene vi inngår i er en av nøklene til denne utviklingen. Godt samarbeid gir oftest mer tilbake enn det du bidrar med og fører gjerne til gode resultater.

Med idealisme og profesjonalitet som viktige grunnverdier i alle ledd av vår virksomhet, fortsetter Vinterfestspill i Bergstaden å se framover og bestrebe seg på å spre levende musikk og unike konsertopplevelser til alle som vil lytte.