KammersKommers

Lørdag 9. mars 2024, kl 11:00 - 13:30

Sted: Sangerhuset, Røros Bibliotek, Menighetshuset og Rørosmuseet

Pris: 475,-

Konserten er utsolgt, men det er mulig å stå på venteliste. Avbestillinger kan forekomme helt fram til like før konsertstart.

KammersKommers er Vinterfestspill i Bergstadens store publikumsfavoritt. Lørdag formiddag byr på en humoristisk og lett vandring mellom fire ulike konserter. Nytt av året er at vi også besøker Røros’ splitter nye bibliotek, midt i sentrum av bergstaden!

Opplev musikeren, komponisten og underholderen Stian Carstensen i fri utfoldelse sammen med vår egen tidligere kunstneriske leder Øyvind Gimse på biblioteket.

I Menighetshuset venter Herborg Kråkevik med Helge Lilletvedt ved pianoet. Det er duket for både vakker sang og en solid dose humor.

Gjermund Larsen Trio har siden sin første utgivelse i 2008 høstet lovord, jubel og en rekke priser. Under KammersKommers opplever du dem på Rørosmuseet sammen med Lucie Horsch på blokkfløyte.

I Sangerhuset får sopranen Victoria Randem både tårene og de høye tonene til å trille, mens pianist og gjøgler Trygve Brøske setter fart på lattermusklene.

KammersKommers er en vandring mellom fire konserter i fire ulike lokaler. Du bestemmer selv hvilket sted du vil begynne vandringen, og kjøper billett til ett av startstedene. De tre neste er inkludert i prisen.

Uansett hvilket startsted du velger, får du med deg alle de fire konsertene i alle fire lokalene.

Røros bibliotek: Øyvind Gimse og Stian Carstensen
Menighetshuset: Herborg Kråkevik og Helge Lilletvedt
Rørosmuseet: Gjermund Larsen Trio
Sangerhuset: Victoria Randem og Trygve Brøske

Du bestemmer selv hvilket sted du vil begynne vandringen, og kjøper billett til ett av startstedene. De tre neste er inkludert i prisen.
Uansett hvilket startsted du velger, får du med deg alle de fire konsertene i alle fire lokalene.

Kunstnere

Øyvind Gimse

Cello / Konstmester / Norge

Stian Carstensen

Trekkspill / Komponist / Multiinstrumentalist / Norge

Herborg Kråkevik

Sanger / Skuespiller / Norge

Helge Lilletvedt

Klaver / Norge

Lucie Horsch

Blokkfløyte / Nederland

Gjermund Larsen Trio

Fele / Komponist / Piano / Harmonium / Kontrabass / Norge

Victoria Randem

Sopran / Norge

Trygve Brøske

Klaver / Komponist / Norge

KammersKommers er en vandring mellom fire konserter i fire ulike lokaler. Uansett hvilket startsted du velger, får du med deg alle de fire konsertene.

Alle konsertstedene åpner for publikum 15 minutter før konsertstart. Her vil du bli møtt av våre fabelaktige frivillige som gjerne hjelper deg på plass i lokalet. Alle de fire konsertlokalene under KammersKommers er tilgjengelig for rullestolbrukere.

Sangerhuset ligger midt i Bergmannsgata og er lett å få øye på i gatebildet med sin markante lysegrønne farge. Sangerhuset har vært det viktigste forsamlingslokalet på Røros i det 20. århundre og har spilt en betydningsfull rolle i lokalmiljøet, så også for Vinterfestspill i Bergstaden. Bygninga ble freda i 1983.

Finn veien til Sangerhuset her.

Røros bibliotek Nytt av året er konsert på Røros bibliotek! Det nye biblioteket står / stod ferdig desember 2023, og skal bli et samlingssted midt i hjertet av verdensarven Røros.

Finn veien til Røros bibliotek her.

Menighetshuset ligger like ved Røros kirke. Vinterfestspill i Bergstaden bruker Menighetshuset i mange sammenhenger, både som backstageområde ved store konserter i Røros kirke, som øvingslokale og konsertlokale. Menighetshuset er i flittig bruk året rundt, blant annet som øvingslokale for barne- og ungdomskor og til konfirmasjonsundervisning

Finn veien til Menighetshuset her.

Smelthytta på Rørosmuseet ligger på Malmplassen. Du kommer til konsertlokalet via hovedinngangen til Rørosmuseet. Smelthytta er bygd over ruinene av smelthytta på Røros som sist brant i 1975. I Smelthytta kan du se utstillnger knyttet til bergverkshistorien og Verdensarven Røros bergstad og Circumferensen.

Finn veien til Smelthytta her.