Nidarosdomens jentekor. Foto: Privat
Foto: Privat

Nidarosdomens jentekor

Sang

Koret består av «Jentegruppa» (10-13 år) og «Ungdomsgruppa» (14-19 år), totalt 78 medlemmer. Dirigent og kunstnerisk leder er Anita Brevik.

Jentekoret har etablert seg som et av Norges ledende jentekor, kjent for utsøkt musikalitet og nytenkende programmering. Koret kjennetegnes ved høy kunstnerisk kvalitet, stor musikalsk variasjon og har urframført en rekke verk. Nidarosdomens jentekor har alltid hatt høye kunstneriske ambisjoner, med et spesielt ønske om å bidra til at det blir skrevet og framført ny musikk for like stemmer.

Koret opptrer jevnlig med profesjonelle artister og musikere, og samarbeider tett med Trondheim symfoniorkester og TrondheimSolistene. Koret har også samarbeidet med internasjonalt anerkjente dirigenter som Andrew Parrott, Bob Chilcott, Stephen Layton, Edward Higginbottom, Grete Pedersen, og Anton Armstrong.

I 2002 sang de i Prinsesse Märtha Louise og Ari Behns vielse, og har opptrådt for det norske kongeparet ved en rekke anledninger. To ganger har koret vært med på juleproduksjoner for amerikansk fjernsyn i samarbeid med St. Olaf Choir, USA. Programmene ble spilt inn i Nidarosdomen og ble sendt på PBS og NRK både i 2005 og 2013. Produksjonen fra 2013 «Christmas in Norway with The St. Olaf Choir and the Nidarosdomens Jentekor» ble hedret med to regionale Emmy-awards.

I 2011 holdt koret konserter under World Symposium on Choral Music i Puerto Madryn, Argentina, som ett av 20 kor plukket ut blant topp kor fra hele verden. Ellers har de gitt en rekke konserter utenfor Trondheim, både nasjonalt og internasjonalt.

Nidarosdomens jentekor mottok Trondheim kommunes kulturpris i 2010, og ble i januar 2018 hedret med Liv Ullmann-prisen. Innspillingen av MAGNIFICAT ble nominert til en amerikansk Grammy for Best Surround Sound Album. Deres siste album LUX er Jentekorets femte egne CD-utgivelse.

Nidarosdomens jentekor deltar på Lun Lørdag og Den Femte årstid – avslutingskonsert.