Gospel i Ziiren – et fyrverkeri i Røros kirke!

Møt de tre fantastiske amerikanske sangerne Angela Clemmons, Vaneese Thomas og Darryl Tookes til en storslagen gospelkonsert i Røros kirke, fredag 17. mars 2023.

Angela Clemmons, Darryl Tookes og Vaneese Thomas

Med band under ledelse av Rob Mounsey, og et stort kor med sangere fra Rørosregionen, er det duket for et virkelig fargerikt fyrverkeri av en konsert. Dette blir «de store følelsers kveld», fra gråt til latter – og tilbake.

Verdensstjerner

Våre tre amerikanske venner Angela, Vaneese og Darryl er av USAs fremste sangere innen gospeltradisjonen. De har sunget med bl.a. Luciano Pavarotti, Ray Charles, Aretha Franklin, Michael Jackson, Stevie Wonder, Celine Dion, Eric Clapton, Quincy Jones, Elton John, Diana Ross og Sting.

Gospel i Ziiren tar oss med på en reise gjennom gospelen, fra dens spede begynnelse til de mest populære og kjente sangene.

Once in a lifetime

En virkelig gospelkonsert i Røros sin egen Bergstadens Ziir blir en opplevelse for historiebøkene. Vinterfestspill i Bergstaden er stolte over å nok en gang presentere verdensstjerner på våre scener!

Omfavnet av musikalsk glede og kjærlighet vil vi kanskje få oppleve at taket i Ziiren løfter seg av høystemt begeistring.

Call and response

Gospel («godt budskap») og gospelmusikk er en åndelig, religiøs musikkretning som oppsto i USA på slutten av 1800-tallet blant afroamerikanere og etterkommere av afrikanske slaver. Gospels bygger på det eldre sangmaterialet fra spirituals. Musikken kan spores tilbake til 1600-tallet, hvor salmer og hellige sanger blir gjentatt i et rop og et svar «call and response».