Dette blir mektig!

«Dette kommer blir å bli mektig», smiler Anne Guri Stokkli-Haugvold. Hun er én av rundt 40 sangere i det helt nye Gospelkoret som nå ser dagens lys under Vinterfestspill i Bergstaden.

Konserten Gospel i Ziiren blir et fyrverkeri av en konsert. Fredag 17. mars møter du de amerikanske verdensstjernene Angela Clemmons, Vaneese Thomas og Darryl Tookes til en storslagen gospelkonsert i Røros kirke.

Med seg har de et band under ledelse av Rob Mounsey, og et helt nytt og stort gospelkor satt sammen bare for denne anledningen. Vi tror Anne Guri Stokkli-Haugvold har rett; dette blir mektig!

Kjøp billett til Gospel i Ziiren

– Dette kommer til å bli mektig! Anne Guri Stokkli-Haugvold har alltid sunget i kor. Etter at hun flyttet til Røros har hun ikke helt kommet i gang med korsangen enda, før nå.

Helt nytt kor

Koret består av rundt 40 lokale sangere fra hele regionen. Den yngste er 14 år, den eldste nesten 70. Her møter vi aktive sangere fra Røros Soul Children, Vingelen Singers og Røros Sangforening sammen med mange andre – også hytteboere bosatt i Trondheim.

Jeg syntes det hørtes veldig morsomt ut. Det er så GØY musikk, det er sånn «drive»! sier Ole Eliassen fra Røros når vi spør hvorfor han ville være med på dette prosjektet. Ole er en av flere i Gospelkoret som til vanlig synger i Røros Sangforening.

Jeg elsker å synge i kor og får nesten ikke nok! Og så er det så fint å komme innom ulike sjangere. Om man synger klassisk eller pop eller gospel så må man synge på helt forskjellige måter og det synes jeg er arti å prøve, forteller Arild Løvik. Arild har lang fartstid i Vingelen Singers

Og så treffer vi jo nye folk da – og det er jo kjempegøy!, smiler Arild og Ole samstemt.

Arild Løvik fra Vingelen Singers og Ole Eliasen fra Røros Sangforening synes det også er fint å bli kjent med nye folk under øvingene til gospelkoret.

Musikkglede

Det er klart vi kunne leid inn et profesjonelt kor fra for eksempel Oslo, sier festspilldirektør i Vinterfestspill i Bergstaden, Bjørn Nessjø. – Og det hadde jo helt sikkert blitt fint det også. Men isteden har vi valgt å tilby denne muligheten til lokale sangere og slik skape noe helt spesielt og lokalt her i regionen. Her kan sanginteresserte møte profesjonelle sangere og musikere, og under ledelse av en profesjonell kordirigent ta del i en storslagen konsert med amerikanske verdensstjerner.

Allerede nå låter det bra, smiler Ingrid Eggen under den aller første øvingen i januar. Det er hun som instruerer og leder koret.

Sangpedagog og dirigent Ingrid Eggen har fått oppdraget med å forberede Gospelkoret til møtet med de amerikanske sangerne. Det lokale publikummet kjenner Ingrid bl.a. fra flere produksjoner med Opera di Setra, Opera Trøndelag og Tylldalspelet.

Under generalprøven vil koret helt sikkert også få solid veiledning av amerikanerne selv. «We are going to have av spectacular, wonderful time making music together», sier Darryl Tookes. Angela Clemmons leder også flere gospelkor i Connecticut i USA.

Dirigent og sangpedagog Ingrid Eggen og festspilldirektør i Vinterfestspill i Bergstaden Bjørn Nessjø storkoste seg under den første øvingen til Gospelkoret.

Fra Soul Children til Gospelkoret

Under Vinterfestspill i Bergstaden i fjor deltok Røros Soul Children sammen Darryl Tookes på Storveis Underveis, og sammen sang de under Midtnattsmessa i 2022.

I år deltar mange av sangerne fra Røros Soul Children i det store Gospelkoret.

Wilma Wessel Dahl, Anna Wessel Skjeveland og Majlen Alida Løkken er en del av det store Gospelkoret og tror det blir en veldig bra konsert.

Once in a lifetime

Vinterfestspill i Bergstaden håper prosjektet med Gospelkoret vil spre musikkglede og engasjement til mange. Både alle som deltar, og publikum i det vi vet vil bli en fullsatt kirke.

En virkelig gospelkonsert i Røros sin egen Bergstadens Ziir blir en opplevelse for historiebøkene.

Omfavnet av musikalsk glede og kjærlighet vil vi kanskje få oppleve at taket i Ziiren løfter seg av høystemt begeistring.

Les mer om konserten Gospel i Ziiren

Kjøp billett til Gospel i Ziiren