Tulipaner. Foto: Libby Penner
Foto: Libby Penner

Vinterfestspill i Bergstaden 2021

Kjære Vinterfestspillpublikum!

«Annerledesåret 2020» har mutert til «annerledesårene 2020-2021». Akkurat når vi trodde vi hadde alt klart til å presentere programmet og rammene for årets Vinterfestspill i Bergstaden møtte vi en ny hindring. I år blir Vinterfestspill i Bergstaden forbeholdt publikum bosatt i Røros kommune.

Mange av dere har sikkert fått med dere at det nå er åpnet for inntil 100 personer på arrangement hvor alle i publikum sitter på faste tilviste plasser. Men i tillegg til dette anbefaler regjeringen at (sitat) Arrangement som samler personer fra ulike kommuner bør utsettes eller avlyses (se oppdaterte nasjonale tiltak fra 23. februar 2021).

Røros kommune har bedt oss om å følge anbefalingene fra regjeringen, noe som innebærer at vi ikke kan arrangere årets Vinterfestspill i Bergstaden på en måte som samler publikum bosatt i andre kommuner enn vår egen. Styret for Vinterfestspill i Bergstaden ser ingen annen mulighet enn å følge denne anbefalingen og akseptere rådene fra Røros kommune. Årets festspill blir derfor forbeholdt publikum bosatt i Røros kommune.

Årets Vinterfestspill i Bergstaden blir med lokale publikummere

Vi var et av de første arrangementene i Norge som i mars 2020 måtte avlyse, og vi har siden da hatt et intenst ønske om å kunne by inn til Vinterfestspill i Bergstaden 2021. Vi har et trofast og interessert publikum, og av respekt for, og i takknemlighet til dere, har vi arbeidet hardt for å kunne gjennomføre arrangementet. For oss har det i tillegg vært avgjørende å kunne gjøre det som står i vår makt for å kunne tilby arbeid til de utøvende kunstnerne som sliter økonomisk slik situasjonen er i Norge nå. Vi kommer derfor til å gjennomføre årets festspill, men dessverre kan vi ikke ta imot alle som allerede har kjøpt billetter.

Dere som har kjøpt billetter til en eller flere av våre konserter vil få en e-post fra vår billettoperatør Eventim. Kjøpere som ikke har bostedsadresse i Røros kommune vil få billettene refundert fra Eventim.

Dere behøver ikke ta kontakt med oss for refusjon, vi vil sørge for at vår billettleverandør Eventim kontakter dere. De av dere som har kjøpt billetter direkte via kontoret til Vinterfestspill vil få refundert direkte fra oss.

Oppdatert program

Da det like etter nyttår ble klart at grensen i praksis nå er stengt for personer som ikke er bosatt i Norge, førte dette til en del endringer i det kunstneriske programmet. Vi er glade for å kunne presentere et helhetlig program og svært godt program med konserter spilt av musikere som allerede befinner seg i Norge, og derfor ikke behøver innreise til landet. Selv om antall kunstnere og konsertopplevelser står ved lag, vil det sannsynligvis komme noen justeringer i programmet de neste dagene. Dette vil vi holde deg oppdatert om.

Vi vet at Vinterfestspill i Bergstaden også i år vil by på unike møter, men er lei oss for at vi ikke kan få dele det med dere alle.

Nå trenger vi musikken, kulturen og møtestedene mer enn noensinne.