Foto: Ingvil Skeie Ljones

Urfremføring av Vintermarsj

Gjermund Larsen har skrevet «Vintermarsj», en gave til publikum og en vennlig avrunding av «Den femte årstid».

Vinterfestspill i Bergstaden ønsket seg i år en signaturmelodi. En egen melodi som kan følge festspillene også i årene som kommer.

Fra før har vi jo Arne Nordheims karakteristiske toner som risler over publikum og Røros sin befolkning fra Ziiren som innledning til alle kirkekonsertene våre. Nå har vi fått Gjermund Larsen til å skrive en «Vintermarsj» til oss. Den skal få lov til å tone ut søndagskonserten Den femte årstid.

Gjermund har et tonespråk som binder det klassiske til folketonen, og han er en glimrende representant for den musikalske generøsiteten vi i Vinterfestspill i Bergstaden ønsker å stå for. Uansett anledning, tid og sted trollbinder Gjermund Larsen publikum med sitt spill og sin formidling. Musikken er alt fra sår og enkel til vilter og virtuos. Som en moderne Ole Bull bringer han sin egen musikk til et bredt publikum, der han lekende lett danser over de ulike musikalske sjangere.

Vi er så heldige at Gjermund Larsen selv kommer til Vinterfestspill i Bergstaden i år. Under Den femte årstid, søndag 19. mars kl 11.00, gjør han urfremføringen av Vintermarsj. Vi gleder oss!

Urfremførelse av «Vintermarsj» under Den femte årstid. Foto: Ole Wuttudal

Den femte årstid i Røros kirke søndag 19. mars byr på et vell av musikalske skatter. Kanskje vil også oppstå noen magiske øyeblikk.

Les mer om konserten her.

Kjøp billett