Trondheimsolistene
Foto: Nikolaj Lund

Trondheimsolistene er tilbake på Røros

Endelig! Under Vinterfestspill i Bergstaden i mars 2024 er Trondheimsolistene tilbake på Røros!

Trondheimsolistene høster anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt med sin høye kunstneriske kvalitet i kombinasjon med ungdommelig friskhet og entusiastisk spilleglede. De har gjort seg bemerket med stor musikalsk fleksibilitet, fra barokk og romantisk repertoar til tango, jazz, folkemusikk, pop og forskjellig slags samtidsmusikk.

I mars 2024 er de endelig tilbake på Røros!

Trondheimsolistene

Trondheimsolistenes historie går tilbake til 1988 med Trondheims musikkprofessor Bjarne Fiskum. Hans formidable evne til å oppsøke talentfulle unge musikere, gi dem ferdighetene til å prestere på sitt beste og deretter oppmuntre dem til å yte maksimalt av seg selv, ble drivkraften bak den tidlige suksessen til ensemblet.

Bjarne Fiskum ba Øyvind Gimse ta over jobben som kunstnerisk leder i 2002 og Øyvind skapte spennende og innovative prosjekter. Ensemblet ble snart kjent for sin energi, varme og dristighet.

Trondheimsolistene

Noe av det som gjør Trondheimsolistene unike er at Trondheim alltid skinner igjennom. Den nære forbindelsen med byen, dens natur og Norges stadig skiftende årstider er akkurat det du hører i den umiskjennelige Trondheimslyden – autentisk, ærlig og forfriskende.

Billettsalget starter 16. november

Torsdag 16. november lanserer vi hele programmet til festspillene i 2024. Da åpner også billettsalget til de konsertertene Trondheimsolistene deltar på: nemlig åpningskonserten i Røros kirke torsdag 7. mars, og kirkekonserten «Arteria» fredag 8. mars. Det er bare å glede seg!