Foto: Sigrid M. Jansen

Takk, Øyvind!

Vinterfestspill i Bergstaden har takket av kunstnerisk leder 2020 – 2023; Øyvind Gimse.

Styreleder i Vinterfestspill i Bergstaden, Valgerd Svarstad Haugland, takket av kunstnerisk leder Øyvind Gimse under konserten Den femte årstid i Røros kirke, søndag 19. mars.

Det ble en rørende stund i Bergstaden Ziir, da kommende og avtroppende kunstnerisk leder, Sonoko Miriam Welde og Øyvind Gimse, spilte 1. sats «Allegro serioso, non troppo» fra Duo for fiolin og cello, op. 7 av Zoltán Kodály. Foto: Sigrid M. Jansen

Gimse har vært kunstnerisk leder i 4 år, fortalte Svarstad Haugland. Dette har på mange måter vært fire ganske spesielle år. I 2020 ble festspillene (som et av de første kulturarrangementene i Norge) avlyst grunnet Covid 19. I 2021 tillot korona-restriksjoner kun publikum bosatt i Røros kommune å komme på konsertene, og i 2022 var det fortsatt mye sykdom blant både musikere og publikum som gjorde gjennomføringen krevende.

Men i år har det virkelig vært full klaff på alle områder. Styret i Vinterfestspill i Bergstaden og festspilldirektør Bjørn Nessjø takker Øyvind Gimse for et aldeles makeløst festspill.

– Øyvind Gimse er en glimrende kunstnerisk leder, en fantastisk musiker og en mann med et strålende humør, sier Bjørn Nessjø. Vi er virkelig godt fornøyd med programmet og gjennomføringen av årets Vinterfestspill i Bergstaden.

Vinterfestspill i Bergstaden 2023 hadde totalt 26 arrangement og et publikumstall på 5.300 personer – i en kommune med totalt 5.500 innbyggere!

Takk for i år!

Påtroppende og avtroppende kunstnerisk leder for Vinterfestspill i Bergstaden, Sonoko Miriam Welde og Øyvind Gimse. Foto: Sigrid M. Jansen