Polkabjørn & Kleine Heine. Foto: Morten Obbink.
Foto: Morten Obbink

Polkabjørn & Kleine Heine  2020

Jodling og strupesang / Trekkspill

Polkabjørn & Kleine Heine var med på Trondheimsolistenes nyttårskonsert for ti år siden. Jeg har sjelden ledd så mye på en konsert.

De skriver om seg selv: deltagelse på Jodlerfest i Huttwil, Sveits, sommeren 2007 resulterte i duoen Polkabjørn & Kleine Heine. Syv år seinere har de nok sine beste år bak seg, med opptredener for både konge, utenriksministar og fillefrans, foruten å ha blitt stjerner i en NRK-dokumentar om seg selv. De har også rukket å bli kjent som kanskje det mest usannsynlige oppvarmingsbandet i nyere tid, med oppvarmingsjobber for A-HA, MODS, Deana Martin, Katzenjammer og SKI VM 2011.

Virtuosen Kleine Heine er kjent som trekkspillets svar på Matti Nykänen, utsvevende og god med kniv.

Polkabjørn er ikke bare Nord-Europas beste jodler, men har også blitt en anstendig strupesanger etter å ha gått i lære hos den verdenskjente strupesangkvartetten Huun-Huur-Tu.

Polkabjørn & Kleine Heine byr på kompromissløs jodling, tysk undergangsmusikk fra 30-årene, angloamerikansk populærmusikk, Jens Book Jensen og smakebiter fra det lenge påventede debutalbumet «Apokalypse nå!». Med en musikk som tærer på både musikere og publikum har de toppen et par gode år igjen. Gå derfor ikke glipp av sjansen til å se de live om du får den!

Tekst: Øyvind Gimse/ Polkabjørn og Kleine Heine