Foto: Anja Koehler

Opplev Barokksolistene i Røros kirke!

Lørdag 18. mars kan du oppleve de sprudlende og aldeles enestående Barokksolistene i Røros kirke. Når de sammen med den unge britiske mezzosopranen Katie Bray gjør Purcell´s Playground, er det duket for en herlig stund i Ziiren.

«Musikk er naturens stemme!» Det er kontratenoren Henry Purcells egne ord i komposisjonen «Hail, bright Cecilia» fra 1692.

Henry Purcell var en av barokkens mest innovative komponister. Han skrev alt fra fantastiske operaer, provoserende sanger og høytidsstemte fanfarer til morsomme drikkeviser.

Kjøp billett

Lørdag 18. mars kan du oppleve de sprudlende og aldeles enestående Barokksolistene i Røros kirke. Når de sammen med den unge britiske mezzosopranen Katie Bray gjør Purcell´s Playground, er det duket for en herlig stund i Ziiren.

Katie Bray er kjent for sin klare, skinnende stemme og sin elektriske scenepersonlighet. Barokksolistene er en håndplukket gruppe musikere som Bjarte Eike har truffet på sine mange reiser. Her er det musikere med unike egenskaper, enten det er gjennom spill, sang, skuespill, dans, eller helst en kombinasjon av disse. Mange av Vinterfestspill i Bergstaden sitt publikum husker Barokksolistene godt fra sist de var på Røros. Dette blir et fabelaktig gjensyn!

Opplev den prisvinnende mezzosopranen Katie Bray! Enestående mulighet lørdag 18. mars i Røros kirke. Foto: Tim Dunk Photography

Den musikalske stilen til Purcell fanger essensen av dramaet i hans samtid, de edle skuespillene til Shakespeare, den skarpe humoren under restaurasjonen i England på 1660- tallet, og storheten i John Drydens tragedier. Teatergeniet Henry Purcell gir oss også en ekte følelse av dramatisk tilstedeværelse når han skriver musikk til religiøse tekster.

Purcell blander sin naturlige musikalske arv med italienske og franske tradisjoner – og forener dem til en unik stil som på den ene siden er typisk engelsk og på den andre er helt personlig.

Henry Purcell er ikke bare en av Englands mest kjente komponister, men også den mest engelske av dem.

Velkommen ti Barokksolistene og Katie Bray i Røros kirke – en enestående mulighet!

Kjøp billett

Barokksolistene med Katie Bray gjør Purcell´s Playground i Røros kirke lørdag 18. mars kl. 15:30. Foto: Anja Koehler

«En av de mest komplette barokkkonsertene jeg noen gang har hørt!»
– Magnus Andersson, Klassekampen

They lived this music, sang it full-heartedly, danced it with true passion and put the audience in a state of euphoria.
– Anita Grüneis, Zeitschrift von Kultur und Gesellschaft