MiniTryll

Minitryll  Opera Trøndelag  2022

Opera Trøndelag

Forestilling for de minste med musikk av W. A. Mozart. En 30 minutter lang forestilling basert på operaen «Tryllefløyten» produsert av Opera Trøndelag.

En prins kommer til et fremmed land og holder på å bli spist opp av en krokodille! Heldigvis kommer Papageno og redder han. Papageno er fuglefanger og lever av å fange små fugler til Nattens dronning. Hun er dronningen i landet, og bruker fjærene til fuglene han fanger, mens Papageno får mat og drikke til gjengjeld. Men Papageno har også blitt sendt ut fra dronningen med et hemmelig oppdrag. Han skal redde hennes datter, Pamina, fra Sarastro. Papageno viser Prinsen bilde av prinsessen og han blir forelsket med en gang. De bestemmer seg for å redde prinsessen sammen.

Etter å ha reist lenge sammen, går de seg bort og forsvinner fra hverandre inne i Sarastros slott. Papageno finner Pamina, men prinsen møter Sarastro. Sarastro er solkonge og pappaen til Pamina. Prinsen bestemmer seg for å prøve å vinne prinsessen og hele kongeriket, men først må han klare tre prøvelser. Det klarer han, og redder Pamina. Papageno derimot, har prøvd å finne en papagena (en kjæreste), uten hell. Helt til slutt får også papageno møte sin papagena, og de får mange små fuglebarn sammen.

Ingeborg Haugvik Francke
Ingeborg Haugvik Francke
Brage Einum
Brage Einum
Lars Eggen. Foto: Privat
Lars Eggen

Lars Eggen, sang
Lars Eggen er verdens triveligste sanger fra Tylldalen. Hvor enn han går, sprer han god stemning. Han er i tillegg særdeles flink til å lage hyggelige, morsomme og gode opplevelser for publikum, enten det er barnekonsert, den kulturelle spaserstokken eller utendørs opera på Opera di setra. For Vinterfestspill i Bergstaden og MiniViB gjør han og Opera Trøndelag forestillingen Minitryll, en miniversjon for det yngste publikummet av Mozarts Tryllefløyten.

Ingeborg H. Francke, sang
Ingeborg Francke er en rolig og ryddig østlending. Hun skapte i flere år god stemning blant sangerne ved Institutt for musikk i Trondheim, og går nå masterstudium ved Griegakademiet. Ingeborg deltar på MiniViB søndag formiddag i Opera Trøndelags forestilling MiniTryll.

Brage Einum, piano
Brage er en hyggelig kar fra Surnadal. Han gikk smilende rundt på Institutt for musikk i noen år, men har nå sviktet Trønderhovedstaden til fordel for pedagogisk utdanning ved Griegakademiet. Brage deltar på MiniViB søndag formiddag i Opera Trøndelags forestilling MiniTryll.