Latteren sitter løst under KammersKommers

Tor Espen Aspaas som «gal konferansier», Opus 13, Marianne Meløy og Trygve Brøske, Olav Mjelva og resten av Lodestar Trio – og ikke minst de to musikalske gjøglerne Øyvind Gimse og Knut Erik Sundquist. Under KammersKommers sitter latteren løst!

Latteren sitter løst under KammersKommers. Her er et gjensyn fra Menighetshuset i 2022. Foto: Ole Wuttudal

Lørdag 18. mars er det igjen duket for publikumsfavoritten KammersKommers under Vinterfestspill i Bergstaden. Her kan du oppleve morgenfrisk feststemning i fire ulike drakter.

KammersKommers er en vandring mellom fire konserter i fire ulike lokaler. Du bestemmer selv hvilket sted du vil begynne vandringen. Uansett hvilket startsted du velger, får du med deg alle de fire konsertene i alle de fire lokalene. Det er duket for formiddag med fabelaktig musikk og godt humør!

Kjøp billett til KammerKommers med start på Røros Kunstformidling

Tor Espen Aspaas og Opus 13

På Sangerhuset får vi oppleve Tor Espen Aspaas som «gal konferansier» sammen med Opus 13. Tor Espen Aspaas er vel kjent for festspill-publikummet på Røros. Nå er han tilbake også med sin mer gjøglerske side.

Opus 13 refererer til Felix Mendelssohns´ fantastiske strykekvartett i a moll. Fantastisk er også dette denne strykekvartetten, som har like sterk ungdommelig friskhet, briljans, men også klangnyanser og musikalsk dybde som Mendelssohns´ mesterverk. Opus13 er en av Skandinavias mest lovende, fremadstormende unge strykekvartetter.

Trygve Brøske og Marianne Meløy utgjør duoen Brøløy. Foto: Ole Ekker

Brøløy

Brøløy er det unike samarbeidet mellom Trygve Brøske og Marianne Meløy. De har holdt på i ikke mindre enn tretti år sammen med alt fra fjas og tull til politisk satire og det største alvor. Uansett hva de presenterer er det en tanke bak, enten det er et alvorlig budskap i en morsom innpakning, eller et humoristisk blikk på tidens trender og selvhøytidelige autoriteter. Under KammersKommers finner du de to i Menighetshuset.

Olav Luksengård Mjelva, Erik Rydvall og Max Baillie utgjør Lodestar Trio. Foto: Ard Jongsma

Lodestar Trio

Lodestar Trio er leker med barokkmusikk på en folkemusikkmåte. Her møter vi Olav Luksengård Mjelva, fiolinisten Max Baillie og Erik Rydvall på nøkkelharpe. Det blir munter strengeleik å høre fra disse karene når de får barokkmusikk til å svinge på en nye måter.

Øyvind Gimse og Knut Erik Sundquist

Når de to musikalske gjøglerne Øyvind Gimse og Knut Erik Sundquist settes sammen, blir det høy stemning. Knut Erik Sundquist presenterer seg i all beskjedenhet som «verdens beste bassist», og er en sann virtuos – både på kontrabassen og som formidler. Få musikere viser publikum et så amorøst forhold til musikken som ham. Vår egen kunstneriske leder, Øyvind Gimse, er en formidabel formidler. Hans fantastiske cellospill – og alltid like store smil – sprer glede og engasjement.

Her er det bare å glede seg!