Foto: Bjørn Wad

Konstknektene vender tilbake

To førstegenerasjons Konstknekter inntar scenen under årets festspill, nå som en del av den suverene strykekvartetten Opus 13.

Vinterfestspill i Bergstadens unike samarbeid med Berlinfilharmonien og orkesterakademiet «KonstKnekt», har blitt en viktig ressurs for unge musikere som vil satse på en orkesterkarriere. KonstKnekt er dessuten et enestående bindeledd for norsk musikkliv gjennom Vinterfestspill i Bergstaden og alt Berlinfilharmonien representerer.

Derfor er det en ekstra stor glede i år å kunne presentere to førstegenerasjons Konstknekter i den suverene strykekvartetten Opus 13. De to har fått toppjobber i nordiske orkestre. Edvard Erdal har blitt 2. konsertmester i Den norske Opera og Ballett sitt orkester, mens Michael Grolid, som kom inn i Berlinerfilharmoniens akademi, nå er solobratsjist i Danmarks Radios Symfoniorkester.

Sammen med fantastiske Sonoko Miriam Velde og Daniel Thorell, danner disse strålende musikerne kvartetten Opus 13, som er et stjerneskudd på kammermusikkhimmelen i Norge.

Edvard Erdal, Sonoko Miriam Welde, Michael Grolid og Daniel Thorell i Opus 13. Foto: Bjørn Wad

Kvartetten har to opptredener sammen med Røros´ enestående pianist og multitalent, Tor Espen Aspaas. Først i Kammertimen i Røros kirke fredag kveld, hvor de fremfører den nydelige klaverkvartetten til Dvořák. Dette blir balsam for sjelen.

Kjøp billett til Kammertime i Røros kirke

Så møtes de igjen under KammersKommers på lørdag formiddag, hvor det blir heftig samspill og gjøglerier fra en gal, tysk musikkprofessor, i Tor Espen Aspaas sin skikkelse.

Kjøp billett til KammersKommers