Storveis Underveis 2023

Fredag 17. mars 2023, kl 12:00

Sted: Storstuggu Kultur- og konferansesenter

Pris: kr. 255,-

Aldri for gammel til å lære noe nytt! Etter et langt liv som ingeniør begynte Gunnar Borgos å bygge fioliner. Med stor flid og møye har han etterhvert bygget en hel strykekvartett av instrumenter, applaudert av musikere som har spilt på dem. Opus 13 lar instrumentene klinge sammen for første gang.

Kølfogden i Wolfgang Plagges kammeroperaversjon har vært underveis i mange år. En komponists prosess fra ideen blir unnfanget til verket er klart, er en spennende reise. Wolfgang vil fortelle om reisen til Kølfogden. En reise som jo ble forlenget av at Vinterfestspill i Bergstaden ble avlyst pga av koronapandemien i 2020.

Alle som skal oppleve konserten Kølfogden på lørdag, vil kunne ha stor glede av å høre Wolfgangs fortelling under Storveis Underveis.

 

Kunstnere

Konsertvert: Erling Dahl jr.

Opus 13

Fiolin / Bratsj / Cello

Edvard Erdal

Fiolin

Wolfgang Plagge

Klaver / Komponist

Erling Dahl jr.

Konsertvert

Falkbergetsalen

Under Vinterfestspill i Bergstaden tas Falkbergetsalen i bruk både til konserter og til FestspillOpp torsdag kveld. Også MiniViB, Vinterfestspill i Bergstaden sitt eget barnefestspill, foregår her.

Salen fylles med tulipaner og rigges om mellom konsertene. I Falkbergetsalen vil du oppleve alt fra runde bord, flatt gulv og amfi.

Finn veien til Storstuggu her.

Storstuggu Kultur- og konferansesenter er kultursenter for Røros kommune, regionalt kulturhus for Røros, Holtålen, Tydal og Os – og kurs- og konferansesenter for Røros Hotell.

Falkbergetsalen er kulturhusets største sal, og regnes av mange som en av Europas mest fleksible flerbrukssaler.

Storstuggu og Falkbergetsalen er lett tilgjengelig for rullestol.