Pub i Sangerhuset. Alehouse med Barokksolistene

Lørdag 18. mars 2023, kl 21:00

Sted: Sangerhuset

Pris: kr. 255,-

Den uimotståelige gjengen i Barokksolistene inviterer til et innblikk i Englands puber fra det 17. århundre. Pubene var ikke bare serveringssteder, de var også de første konsertlokalene. Fra enkle drikkeviser kunne en blanding av musikk, sang og dans utvikle seg til å bli hele forestillinger.

Det blir full fest i Sangerhuset når Barokksolistene inviterer til «Alehouse»! Og selvfølgelig blir det pub også. Både dørene og baren åpner kl. 20:30.

Kunstnere

Barokksolistene

Fiolin / Gitar / Bratsj / Kontrabass / Perkusjon / Harmonium / Cembalo / Cello

Sangerhuset

Sangerhuset ligger midt i Bergmannsgata og er lett å få øye på i gatebildet med sin markante lysegrønne farge. Sangerhuset har vært det viktigste forsamlingslokalet på Røros i det 20. århundre og har spilt en betydningsfull rolle i lokalmiljøet, så også for Vinterfestspill i Bergstaden. Bygninga ble freda i 1983.

Sangerhuset er lett tilgjengelig for rullestolbrukere.

Bygninga ble oppført for Røros Sangforening i 1907 etter tegninger av Alfred Getz, daværende direktør ved Røros Kobberverk, senere professor ved NTH. Byggmester var Kristen Schwartz. Tomten var stilt til disposisjon av Kobberverket.

Bygninga har beholdt sitt opprinnelige utseende, bortsett fra noen små endringer.

Bygninga viser rester etter Sveitserstil, en stilart som var fremherskende i nordeuropeisk trearkitektur fra ca. 1840 til ca. 1920. Karakteristisk er store takutstikk, fremheving av gavler og konstruktive ledd som arkitektoniske elementer, rikt utskårne ornamenter og listverk, høye grunnmurer og maling i treimiterende farger. Mange av husene på Røros endra utseende etter at jernbanen var ferdig i 1877, da jernbanestasjonene alle var i Sveitserstil, noe som påvirket dører, vinduer, maling m.m. på Røros.

Les mer om Sangerhuset på bergstaden.org

Sangerhuset på Røros. Bygningen ble oppført for Røros Sangforening i 1907. Foto: Lars Geithe, 2008.