Pub i Sangerhuset

Lørdag 9. mars 2024, kl 21:00

Sted: Sangerhuset

Pris: kr. 375,-

Konserten er utsolgt, men det er mulig å stå på venteliste. Avbestillinger kan forekomme helt fram til like før konsertstart.

Det er bare å gi seg over når Stian Carstensen, Jovan Pavlovic, Ola Kvernberg og ikke minst Gjermund Larsen Trio inntar Sangerhuset lørdag kveld under Vinterfestspill i Bergstaden.

Det blir full fest og skikkelig pubstemning med disse uimotståelige og mangfoldige musikerne på scenen. Festspillenes egen pub i Sangerhuset var absolutt stappfull med helt utsolgt hus i fjor, så her gjelder det å være tidlig ute for å sikre seg billett!

Både dørene og baren åpner kl. 20:30

Kunstnere

Gjermund Larsen Trio

Fele / Komponist / Piano / Harmonium / Kontrabass / Norge

Stian Carstensen

Trekkspill / Komponist / Multiinstrumentalist / Norge

Jovan Pavlovic

Trekkspill / Serbia / Norge

Ola Kvernberg

Komponist / Fiolin / Norge

Sangerhuset

Sangerhuset ligger midt i Bergmannsgata og er lett å få øye på i gatebildet med sin markante lysegrønne farge. Sangerhuset har vært det viktigste forsamlingslokalet på Røros i det 20. århundre og har spilt en betydningsfull rolle i lokalmiljøet, så også for Vinterfestspill i Bergstaden. Bygninga ble freda i 1983.

Sangerhuset er lett tilgjengelig for rullestolbrukere.

Bygninga ble oppført for Røros Sangforening i 1907 etter tegninger av Alfred Getz, daværende direktør ved Røros Kobberverk, senere professor ved NTH. Byggmester var Kristen Schwartz. Tomten var stilt til disposisjon av Kobberverket.

Bygninga har beholdt sitt opprinnelige utseende, bortsett fra noen små endringer.

Bygninga viser rester etter Sveitserstil, en stilart som var fremherskende i nordeuropeisk trearkitektur fra ca. 1840 til ca. 1920. Karakteristisk er store takutstikk, fremheving av gavler og konstruktive ledd som arkitektoniske elementer, rikt utskårne ornamenter og listverk, høye grunnmurer og maling i treimiterende farger. Mange av husene på Røros endra utseende etter at jernbanen var ferdig i 1877, da jernbanestasjonene alle var i Sveitserstil, noe som påvirket dører, vinduer, maling m.m. på Røros.

Les mer om Sangerhuset på bergstaden.org

Sangerhuset på Røros. Bygningen ble oppført for Røros Sangforening i 1907. Foto: Lars Geithe, 2008.