MiniViB 2023

Søndag 19. mars 2023, kl 13:00

Sted: Storstuggu Kultur- og konferansesenter

Pris: kr. 95,-

Vinterfestspill i Bergstaden sitt eget barnefestspill. Vi møtes i Storstuggu til konserter, fortellinger, mat og tulipaner, akkurat slik MiniViB skal være. Innlagt matpause der vi får nyte våre nydelige matpakker.

MiniViB er laget for at barn og voksne skal få oppleve musikken og kunsten på tvers av generasjonene.

Programansvarlig: Kirsti Sæter

Årets MiniViB blir som i fjor delt i tre bolker. Dette gir et variert program for barna, så de både kan sitte og lytte – men også delta selv med sang og aktivitet.

Først ute er Kirsti Sæter med historiefortelling og musikk. Med instrumenter fra bukkehorn til bass, blir det lyd for liten og stor, alt suverent traktert av Bendik Smedåsgjelten Qvam, Jens Linell og Knut Erik Sundquist. Deretter vil Ingrid Eggen aktivisere barna med sangleker og rytmer. Her kan alle delta med stemme og bevegelse, så de med lopper i blodet og virketrang kan få brukt kroppen sin.

Så blir det godt med en liten spisepause, hvor vi spanderer mat og drikke, før Jens Linell avslutter programmet med sin engasjerende forestilling «Tamburinen». Den handler om en gutt som opplever verden gjennom musikk, og som må gjennom flere utfordringer for å finne veien hjem. Han må lære seg å lytte, lage en «groove» og til slutt bruke alt han har lært i møte med den skumle, musikkspisende dragen.

Alle disse opplevelsene får dere på bare to timer i Storstuggu på søndag 19. mars kl 13.

Kunstnere

Kirsti Sæter

Sang / Fortelling

Ingrid Eggen

Sangpedagog / Dirigent

Jens Linell

Trommer

Bendik Smedåsgjelten Qvam

Bukkehorn, gitar, sang, trompet

Falkbergetsalen

Under Vinterfestspill i Bergstaden tas Falkbergetsalen i bruk både til konserter og til FestspillOpp torsdag kveld. Også MiniViB, Vinterfestspill i Bergstaden sitt eget barnefestspill, foregår her.

Salen fylles med tulipaner og rigges om mellom konsertene. I Falkbergetsalen vil du oppleve alt fra runde bord, flatt gulv og amfi.

Finn veien til Storstuggu her.

Storstuggu Kultur- og konferansesenter er kultursenter for Røros kommune, regionalt kulturhus for Røros, Holtålen, Tydal og Os – og kurs- og konferansesenter for Røros Hotell.

Falkbergetsalen er kulturhusets største sal, og regnes av mange som en av Europas mest fleksible flerbrukssaler.

Storstuggu og Falkbergetsalen er lett tilgjengelig for rullestol.