Konsertforedrag med Tor Espen Aspaas

Fredag 8. mars 2024, kl 10:00

Sted: Storstuggu Kultur- og konferansesenter

Pris: kr. 375,-

«Schumann – for den som lytter i smug».

Konserten er utsolgt, men det er mulig å stå på venteliste. Avbestillinger kan forekomme helt fram til like før konsertstart.

Det første konsertforedraget holdt pianist og professor Tor Espen Aspaas under Vinterfestspill i Bergstaden i 2007. Siden da har han gjennom denne populære programposten tenkt, spilt og formidlet seg gjennom 15 vidt forskjellige musikalske temaer.

Robert Schumann (1810–1856) var selve inkarnasjonen av den tidligromantiske perioden i vestlig musikk: genial og stormende, lidenskapelig søkende etter skjønnhet og sannhet, men også sårbar og fortapt.

I dette komponistportrettet forteller Tor Espen om Schumanns liv, og ikke minst om kjærligheten til hustruen Clara Wieck og deres felles, intense vennskap med Johannes Brahms. Alt betraktet gjennom Schumanns pianomusikk komponert omkring 1839.

Kunstnere

Falkbergetsalen

Under Vinterfestspill i Bergstaden tas Falkbergetsalen i bruk både til konserter og til FestspillOpp torsdag kveld. Også MiniViB, Vinterfestspill i Bergstaden sitt eget barnefestspill, foregår her.

Salen fylles med tulipaner og rigges om mellom konsertene. I Falkbergetsalen vil du oppleve alt fra runde bord, flatt gulv og amfi.

Finn veien til Storstuggu her.

Storstuggu Kultur- og konferansesenter er kultursenter for Røros kommune, regionalt kulturhus for Røros, Holtålen, Tydal og Os – og kurs- og konferansesenter for Røros Hotell.

Falkbergetsalen er kulturhusets største sal, og regnes av mange som en av Europas mest fleksible flerbrukssaler.

Storstuggu og Falkbergetsalen er lett tilgjengelig for rullestol.