Kari Bremnes i Røros kirke

Fredag 8. mars 2024, kl 21:00

Sted: Røros kirke

Pris: 495,-

Konserten er utsolgt, men det er mulig å stå på venteliste. Avbestillinger kan forekomme helt fram til like før konsertstart.

Opplev Kari Bremnes i Røros kirke fredag kveld under Vinterfestspill i Bergstaden.

Kari Bremnes har de siste årene stort sett gjort konserter med hele bandet sitt. Men innimellom gjør hun noen få, eksklusive konserter i duoformat med Bengt Hanssen på tangenter. Det er dette vi nå får oppleve i selveste Bergstadens Ziir. Her vil du få høre et bredt utvalg av sanger fra hele katalogen hennes.

«I duoen ønsker vi å ivareta mye av det dynamiske spennet i musikken, selv om vi bare er to på scenen», sier Kari. «Ved hjelp av et ganske omfattende keyboardoppsett gir vi publikum en større lydverden enn i et klassisk duoformat. Det tror vi både sangene og konsertene har godt av.»

I tillegg til Kari og Bengt er lydmann Geir Østensjø en sentral medmusikant i besetningen.

Kunstnere

Kari Bremnes

Sanger / Komponist / Tekstforfatter / Norge

Bergstadens Ziir

Røros kirke beskrives som et instrument i seg selv. Kirkerommets form og takhøyde yter full rettferdighet og gir en dus klangfarge til akustisk musikk. Kirka er hovedarena for Vinterfestspill i Bergstaden.

På våre kirkekonserter er det nummererte plasser. Scenen er bygd opp og det brukes mikrofon for tale. Publikum med rullestol vil få plasser i korset midt i salen. Vi åpner for publikum 20 minutter før konsertstart.

Røros kirke ble bygd i en fireårsperiode fra 1780. Det var Røros kobberverk som sto for, og bekostet, bygginga av den nye kirka.

Hovedarkitekten var Peter Leonard Neumann fra Trondheim, mens byggeleder var overstiger ved Kobberverket, Henning Floer.

Kirkespiret rager drøye 50 meter over bakken. Opprinnelig hadde kirka rundt 1600 sitteplasser, og var blant Norges største kirker i sin tid. På grunn av brannforskrifter er det fra 2012 ikke tillatt med flere enn 1000 mennesker i kirken samtidig.

Røros kirke er en steinkirke, men med tretak og treinteriør, hvor listverk og andre detaljer er staffert med grå-blå marmorering. Det er bygd utvendige trappehus som fører opp til galleriene, hvor de fattigste ble plassert.

Kirken er hovedarena for Vinterfestspill i Bergstaden.

Bergstadens Ziir