KammersKommers 2023

Lørdag 18. mars 2023, kl 10:30

Sted: Sangerhuset, Røros Kunstformidling, Menighetshuset og Rørosmuseet

Pris: 495,-

Publikumsfavoritten «KammersKommers» vil som vanlig by på morgenfrisk feststemning i fire ulike drakter. Lodestar Trio får barokkmusikk til å svinge på en ny måte, hos Marianne Meløy og Trygve Brøske sitter latteren løst, når de to musikalske gjøglerne Øyvind Gimse og Knut Erik Sundquist settes sammen blir det høy stemning, og vi får oppleve Tor Espen Aspaas som «gal konferansier» sammen med Opus 13. Dette blir en formiddag med flott musikk og godt humør.

KammersKommers er en vandring mellom fire konserter i fire ulike lokaler. Du bestemmer selv hvilket sted du vil begynne vandringen. Du kjøper billett til ett av startstedene, og de tre neste er inkludert i prisen.

Uansett hvilket startsted du velger, får du med deg alle de fire konsertene i alle de fire lokalene.

Rørosmuseet: Lodestar Trio
Menighetshuset: Marianne Meløy, Trygve Brøske
Røros Kunstformidling: Øyvind Gimse, Knut Erik Sundquist
Sangerhuset: Opus 13, Tor Espen Aspaas

Du bestemmer selv hvilket sted du vil begynne vandringen. Du kjøper billett til ett av startstedene, og de tre neste er inkludert i prisen. Uansett hvilket startsted du velger, får du med deg alle de fire konsertene i alle de fire lokalene.

Kunstnere

Lodestar Trio

Fele / Nøkkelharpe / Fiolin / Bratsj

Max Baillie

Fiolin / Bratsj

Erik Rydvall

Nøkkelharpe

Brøløy

Klaver / Skuespiller

Marianne Meløy

Tekstforfatter / Skuespiller / Kåsør

Øyvind Gimse

Kunstnerisk leder / Cello

Opus 13

Fiolin / Bratsj / Cello

Edvard Erdal

Fiolin

KammersKommers er en vandring mellom fire konserter i fire ulike lokaler. Uansett hvilket startsted du velger, får du med deg alle de fire konsertene.

Alle konsertstedene åpner for publikum 15 minutter før konsertstart. Her vil du bli møtt av våre fabelaktige frivillige som gjerne hjelper deg på plass i lokalet. Alle de fire konsertlokalene under KammersKommers er tilgjengelig for rullestolbrukere.

Sangerhuset ligger midt i Bergmannsgata og er lett å få øye på i gatebildet med sin markante lysegrønne farge. Sangerhuset har vært det viktigste forsamlingslokalet på Røros i det 20. århundre og har spilt en betydningsfull rolle i lokalmiljøet, så også for Vinterfestspill i Bergstaden. Bygninga ble freda i 1983.

Finn veien til Sangerhuset her.

Røros Kunstformidling representerer kunstnere med et rikholdig utvalg av grafikk, maleri og kunsthåndverk for daglig salg. I galleriet finner man også reinskinn fra Stensaasen, skinn av spælsau fra Myrvangen gård på Tynset, røroskuskinn fra Jan Arvid Aamo fra Dalsbygda, og sist men ikke minst ull fra Røros Tweed.

Finn veien til Røros Kunstformidling her.

Menighetshuset ligger like ved Røros kirke. Vinterfestspill i Bergstaden bruker Menighetshuset i mange sammenhenger, både som backstageområde ved store konserter i Røros kirke, som øvingslokale og konsertlokale. Menighetshuset er i flittig bruk året rundt, blant annet som øvingslokale for barne- og ungdomskor og til konfirmasjonsundervisning

Finn veien til Menighetshuset her.

Smelthytta på Rørosmuseet ligger på Malmplassen. Du kommer til konsertlokalet via hovedinngangen til Rørosmuseet. Smelthytta er bygd over ruinene av smelthytta på Røros som sist brant i 1975. I Smelthytta kan du se utstillnger knyttet til bergverkshistorien og Verdensarven Røros bergstad og Circumferensen.

Finn veien til Smelthytta her.