Janine Jansen: Goldbergvariasjonene

Lørdag 9. mars 2024, kl 19:00

Sted: Røros kirke

Pris: 545,-

Konserten er utsolgt, men det er mulig å stå på venteliste. Avbestillinger kan forekomme helt fram til like før konsertstart.

Goldbergvariasjonene har unektelig en plass i utallige menneskers liv og hjerter.

Verket, som Johann Sebastian Bach skrev for cembalo, blir ofte forbundet med den legendariske og kontroversielle pianisten Glenn Gould, som spilte den inn på plate, ikke bare en, men to ganger.

Denne musikken tåler mye og blir stadig fremført i mange ulike arrangement. Under Vinterfestspill i Bergstaden får vi høre Bachs tidløse mesterverk i en versjon for stryketrio, arrangert av Jansen, Ridout og Blendulf.

Opplev en tulipanpyntet Bergstadens Ziir og Johan Sebastian Bachs evig vakre Goldbergvariasjonene (BWV 988) med en av verdens fremste fiolinvirtuoser; nederlandske Janine Jansen og to av hennes faste medspillere, bratsjist Timothy Ridout fra England og cellist Daniel Blendulf fra Sverige.

Johann Sebastian Bach: Goldbergvariasjonene (BWV 988)
Janine Jansen, Timothy Ridout, Daniel Blendulf

Kunstnere

Janine Jansen

Fiolin / Nederland

Timothy Ridout

Bratsj / Storbritannia

Daniel Blendulf

Cello / Sverige

Bergstadens Ziir

Røros kirke beskrives som et instrument i seg selv. Kirkerommets form og takhøyde yter full rettferdighet og gir en dus klangfarge til akustisk musikk. Kirka er hovedarena for Vinterfestspill i Bergstaden.

På våre kirkekonserter er det nummererte plasser. Scenen er bygd opp og det brukes mikrofon for tale. Publikum med rullestol vil få plasser i korset midt i salen. Vi åpner for publikum 20 minutter før konsertstart.

Røros kirke ble bygd i en fireårsperiode fra 1780. Det var Røros kobberverk som sto for, og bekostet, bygginga av den nye kirka.

Hovedarkitekten var Peter Leonard Neumann fra Trondheim, mens byggeleder var overstiger ved Kobberverket, Henning Floer.

Kirkespiret rager drøye 50 meter over bakken. Opprinnelig hadde kirka rundt 1600 sitteplasser, og var blant Norges største kirker i sin tid. På grunn av brannforskrifter er det fra 2012 ikke tillatt med flere enn 1000 mennesker i kirken samtidig.

Røros kirke er en steinkirke, men med tretak og treinteriør, hvor listverk og andre detaljer er staffert med grå-blå marmorering. Det er bygd utvendige trappehus som fører opp til galleriene, hvor de fattigste ble plassert.

Kirken er hovedarena for Vinterfestspill i Bergstaden.

Bergstadens Ziir