August Schieldrop. Foto: Beathe Schieldrop
Foto: Beathe Schieldrop

Fornyet samarbeid mellom Kavlifondet og Vinterfestspill

– Kavlifondet er vår største bidragsyter og særdeles viktig når det gjelder å opprettholde vår ønskede kvalitet og videre utvikling, sier Bjørn Nessjø, direktør i Vinterfestspill i Bergstaden.

Som Kavlifondet, har også Vinterfestspill et ekstra fokus på unge, nasjonale utøvere.

– Vi henter for eksempel unge utøvere til Røros fra De Unges Konsert i Bergen. Dette i et samarbeid mellom Kavlifondet og Bergen Filharmoniske orkester. Og selvsagt Konstknekt – Kavlifondets og Vinterfestspill i Bergstadens Orkesterakademi, sier Nessjø.

Deler ut til gode formål

Stiftelsen Kavlifondet er eneeier i Kavli-konsernet som har matvareproduksjon i Norge, Sverige, Finland og Storbritannia. I Norge eier Kavlifondet O. Kavli og Q-Meieriene.

Kavlifondet deler ut hele overskuddet til gode formål. Det har de gjort siden 1962. I dag deler de ut over 100 millioner kroner i året. De støtter humanitært arbeid, forskning og kultur. Det er under det siste området Vinterfestspill i Bergstaden får støtte. Denne støtten gir Kavlifondet til unge musikktalenter og prosjekter som gir unge og eldre kulturopplevelser.

Kavlifondet støtter prosjekter som har potensiale til å vokse og på sikt bli selvfinansierte. Målet med tildelingene er å bidra til varige endringer og ringvirkninger i enkeltmenneskers liv, lokalsamfunn og storsamfunn.

Kontaktperson

For mer informasjon eller utdypende kommentarer, ta kontakt med Bjørn Nessjø.
Telefon: 908 34 686, e-post: nessjo@mac.com