Erling Dahl jr. - Vinterfestspill i Bergstaden
Erling Dahl jr. Foto: Sigrid M. Jansen

– Du må høre etter!

«Jeg lærte av mora mi at jeg måtte høre etter!» Foredragsholder og konsertvert Erling Dahl jr. har gjennom hele sitt virke vært en kunnskapsformidler av rang.

Enten det er til skolebarn, studenter, kolleger eller publikum på et foredrag eller en konsert, ser han det som sin oppgave å dele sin brede kunnskap på en forståelig og levende måte. Han har sådd mange frø av musikkglede og nysgjerrighet og fått interessen for musikk til å vokse.

Erling Dahl jr. - Vinterfestspill i Bergstaden

Erling Dahl jr. inviterer til konsertforedrag om å høre etter. Foto: Sigrid M. Jansen

Ikke bare la musikken gli igjennom hodet

«I alle de årene jeg var direktør på Troldhaugen i Bergen, hørte jeg jo veldig mange konserter, kanskje opp mot 4000, med for det meste Edvard Giregs musikk. Og da var det ikke bare å sitte å la musikken gli igjennom hodet fra det ene øret til det andre. Man begynte å høre etter. Hva var det som skjedde i musikken? Hvordan ble det spilt? Ja, dette har opptatt meg mye, og jeg prøver virkelig å høre etter.»

Erling Dahl jr. - Vinterfestspill i Bergstaden

Foto: Ole Wuttudal

Edvard Grieg i mine ører

Fredag 18. mars kl. 10:00 kan publikum ta del i Erling Dahl jr. sine betraktninger når vi inviterer til musikkforedraget Edvard Grieg i mine ører. Av og med Erling Dahl jr. Foredraget krydres med Griegs musikk. Ved flygelet: Marianna Shirinyan.

«Jeg har jeg plukket med meg noe av det som jeg har hørt etter. Og jeg funnet ut av ting som Grieg kanskje har, eller i det minst burde ha, tenkt. Så den som vil høre hva det er jeg har tenkt – og hva jeg har hørt etter – kan jo komme til Storstuggu. Og høre etter.»