Lunsjkonsert på Røros videregående skole

Torsdag 13. mars 2025, kl 11:30

Sted: Røros videregående skole

Tradisjonen tro byr Vinterfestspill i Bergstaden på gratis lunsjkonserter på festspillenes første dag.

Elever og lærere på Røros videregående skole får besøk av de unge musikerne i Opus13. Kunstnerisk leder, Sonoko Miriam Welde, og Opus13 hold skolekonsert på Røros videregående skole også under Vinterfestspill i Bergstaden i 2024. Det synes musikerne var så fint at de nå insisterer på å få komme tilbake!

Svensk-norske Opus13 er en av Europas mest lovende, fremadstormende unge strykekvartetter. De spiller på en rekke konsertserier og festivaler i inn- og utland, for eksempel i Sør-Korea, Skottland, Nederland og USA.

Opus13s førstefiolinist, Sonoko Miriam Welde, er kunstnerisk leder i Vinterfestspill i Bergstadens kunstneriske leder. Hun er en av de mest spennende unge fiolinistene i Norge. Hun er fra Bergen, og debuterte med Bergen Filharmoniske Orkester i en alder av ni år. Hun har vunnet både Den norske solistpris, Virtuos-konkurransen og Equinors stipend for klassisk musikk.

Andrefiolinist Edvard Erdal fra Lillehammer ble som 22-åring ansatt som konsertmester 2 i Den Norske Opera & Ballett. Siden høsten 2024 er han førstekonsertmester i Kristiansand symfoniorkester. På fritiden spiller Edvard golf og er et aktivt medlem i flere av hovedstadens vinklubber.

Albin Uusijärvi fra Stockholm er utdannet i Stockholm og Berlin. Når Albin ikke spiller kvartett eller leder bratsjgruppen i Sveriges Radios Symfoniorkester, spiller han diskgolf, hans andre store lidenskap.

Cellist Daniel Thorell fra Stockholm har vunnet en imponerende mengde priser i cellokonkurranser, både i Sverige og internasjonalt. Daniel er en allsidig, ettertraktet musiker som alle vil samarbeide med. Han spiller ikke bare cello, men skriver også låter og spiller keyboard i pop-bandet Glyy.

Kunstnere

Opus13

Fiolin / Bratsj / Cello / Norge / Sverige