Foto: Lillian Hjellum, Fotografene Lillian og Lena
Foto: Lillian Hjellum, Fotografene Lillian og Lena

Tone Kummervold

Mezzosopran / Norge

Tone Kummervold er mezzosopran ved Den Norske Opera & Ballett. Høsten 2024 høster hun strålende kritikker for sin rolle i operaen The Rake´s Progress:

«Mezzo¬sopran Tone Kummervold i rollen som Baba the Turk, er operaens sceniske og vokale fyrverkeri. Kummervold har stålkontroll på Babas hysteriske raseri¬utbrudd, og eier i tillegg scenen i det mest absurdmorsomme dansenummeret jeg kan huske å ha sett så langt ved Kirsten Flagstads plass 1», musikkritiker Eystein Sandvik

«En varm, unik klang» – slik beskrives Tone Kummervolds stemme av hennes tidligere lærer og en av Norges mest kjente operasangere, Elizabeth Norberg-Schulz.

Tone Kummervold tok sin utdannelse fra Universitetet i Stavanger i Norge og Conservatorio L. Refice i Italia hvor hun studerte hos Elizabeth Norberg-Schulz og Agata Bienkowska. Hun avsluttet studiene i 2011 med toppkarakter og fikk stipend fra Universitetet i Stavanger som den beste studenten på instituttet. I løpet av studiene deltok hun også på en mesterklasse med Elena Obratzova.

Mens hun tok mastergraden, debuterte Kummervold ved Den Norske Opera & Ballett som 3. nymfe i Rusalka (2009) og Olga i Eugen Onegin (2010). Hun var solistpraktikant i 2011/2012, og ble fast medlem av solistensemblet sesongen etter.

Les mer om Tone Kummervold her

Medvirkende på:

Den femte årstid

Den femte årstid i Røros kirke

Søndag 16. mars 2025, kl 11:00