KONSERT: KORK

Jubileumsgalla med stjernesolister, Kringkastingsorkesteret og Det Norske Solistkor

Berlin-Filharmoniens konsert i 2016 åpnet både dører og ører verden rundt, og symfoniorkestre fra inn og utland står i kø for å få spille i Bergstadens Ziir. Derfor har Vinterfestspill til jubileumsåret kunnet velge orkester fra øverste hylle og få Nord-Europas beste kor på besøk til Vinterfestspill i Bergstadens store Jubileumsgalla.

Jubileumsgallaen har fått tittelen «Orgelpunkt», som i musikalsk terminologi betegner en underliggende tone over lengre tid. Her skal flere ViB-orgelpunkt gjennom 20 år klinge sammen og feires i en konsert viet wienerklassisismens mestere: Haydn, Mozart og Beethoven.

Deler av sistnevntes store akademi i Theater an der Wien 22. desember 1808 skal gjenskapes i Bergstadens Ziir med Det Norske Solistkor, klaversolist og Kringkastingsorkesteret; KonstKnekter og -Mestere er solister i Haydns briljante Sinfonia Concertante; og den 8-årige (!) Mozarts første symfoni skal starte det hele. Dette er musikk skapt på samme tid som Røros kirke, noe som også reflekteres i et flunkende nytt og storstilt arrangement av Falkbergets og Sparre Olsens «Biergmands-Psalme» hvor alt og alle skal synge med – over Vinterfestspill i Bergstadens orgelpunkt!

Les mer om den store jubileumsgallaen fredag 15. mars og bestill billetter her.