Lunsj på Vertshuset Røros

Lørdag 18. mars 2023, kl 12:00 - 15:00

Sted: Vertshuset Røros

Fyldige smørbrød med lokale råvarer.

Ingen ting er som å fylle konsertpausene under Vinterfestspill i Bergstaden med kortreise matopplevelser og gode menneskemøter.

Vertshuset Røros er vår festspillrestaurant. Her serverer lokalmat i verdensklasse, og hver formiddag under Vinterfestspill i Bergstaden diskes det opp med fyldige smørbrød basert på lokale råvarer.

Ingen bordbestilling.

Eline Haugan Bordvik og Aleksander Storm er kjøkkensjefer på Vertshuset Røros. Eline hadde sin læretid som kokk på Credo i Trondheim og har blant annet jobbet på verdensberømte NOMA i København og deres popup restaurant i Mexico, og på Michelinrestauranten KOKS på Færøyene.

Aleksander har sin bakgrunn fra i Statholdergården hos Bent Stiansen, Ylajali i Oslo, 5 Stuer i Holmenkollen Park Hotel og Røst Teaterbistro i Trondheim. Nå har de slått seg ned på Elines hjemsted; nemlig i lokalmathovedstaden Røros

Vertshuset Røros

Med røtter tilbake til 1600-tallet byr Vertshuset Røros på 32 koselige hotellrom og 6 leiligheter midt i Røros sentrum. Kjøkkenet byr på smaksrike måltider med utgangspunkt i lokale råvarer og mattradisjon. Vertshuset ligger et steinkast fra Røros kirke, og dermed svært nært til de daglige kirkekonsertene og vandrekonserten KammersKommers.

Restauranten på Vertshuset Røros vil også i 2023 være vår festspillrestaurant med egenkomponert meny for anledningen.

Vertshuset Røros ligger i Rammgården i Kjerkgata på Røros. Tomta var bebygd på 1600-tallet, og på slutten av århundret kjøpte partisipant-familien Angell i Trondheim denne gården. Gården skiftet eier mange ganger opp gjennom årene, deriblant bergskriver Peder Hiort den eldre som kjøpte gården tidlig på 1700-tallet og Johan Nataniel Ramm som overtok i 1842. I 1988 ble Røros Turisthotell eier. I dag er Vertshuset Røros en del av Røros Hotell Gruppen.

Finn veien til Vertshuset Røros her.

Vertshuset Røros. Foto: Lars Geithe